.::BEST1O4.fm::.

.::BEST1O4.fm::.

Forum BEST104.fm Sensasi Selatan
 
UtamaHomeFAQSearchRegisterUsergroupsLog in

Share | 
 

 package untuk data limit yg baik??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
platinumum



Number of posts : 2
Age : 33
Points : 4
Registration date : 07/08/2014

PostSubject: package untuk data limit yg baik??   7th August 2014, 8:42 am

Nak minta tolong dari kawan sekalian sini..ku sekarang guna wifi free tapi bayar rm100++ setiap bulan…kernan ku memang adalah subriber data limit sebanyak 5GB...tapi kerana tempat kedudukan dan tempat kerja ku tidak ada coverage ..ku duduk dekat dan kerja dekat alor setar..nak minta nasihat ..boleh tolong..ku nak sekurang kurangnya data limit 4GB ..tak payah terlalu banyak free sms/calls kerana aku call tak lebih 40 kali setiap bulan..ada apa apa suggestion?
Back to top Go down
View user profile
glenie



Number of posts : 2
Age : 28
Points : 2
Registration date : 08/08/2014

PostSubject: Re: package untuk data limit yg baik??   8th August 2014, 5:07 pm

i x paham mengapa u punya smartfon nak guna 5GB sebulan?
memang bazir la ni!
biasanya,kita bukan kan guna wifi di tempat kerja dan kat luar?
skr mana2 pun ada wifi,x perlu beli byk data sgt!!
dgn gunakan free wifi,blh jimat sikit la jika pun agak runsing semasa rebut connection dgn orang lain!
u blh tukar data plan u,jgn bazir sgt!
Back to top Go down
View user profile
soling



Number of posts : 1
Age : 23
Points : 1
Registration date : 08/08/2014

PostSubject: Re: package untuk data limit yg baik??   9th August 2014, 3:05 am

ada 5GB tapi x blg guna,sgt bazir lahh!
i mesti susah hati lahh!
i sekarang punya plan RM38 dgn 1GB dan 150mins calls.
1GB x begitu cukup utk sebulan.i harap i punya free calls blh tukar ke data kerana baru2 ni i semua guna tempat kerja punya telephone atau whatapps sembang dgn kawan dan keluarga!
Back to top Go down
View user profile
fatthippo



Number of posts : 3
Age : 29
Points : 3
Registration date : 13/09/2013

PostSubject: Re: package untuk data limit yg baik??   9th August 2014, 6:05 pm

atau wak sign pelan Celcom One Plan lah, harga pon x mahal, cuma RM68 je dan wak blh dpt 3GB data dan 60 panggilan/SMS jer. murah kan? klo 3GB x cukup, wak masih blh top up 1GB lg dgn hanya RM15 jer, ataupon 5GB dgn RM50 jer.. yg lain tu caj dr RM25 hingga RM30 utk extra 1GB jer. pon x mahal lah.
utk coverage tu, so far x de masalah lg sbb signal tu masih kuat sgt bila aku travel ke luar Klang Valley..
ni website tu, klo minat wak blh p tengok : https://www.celcom.com.my/personal/promotion/one-plan?pid=1360826467841
Back to top Go down
View user profile
platinumum



Number of posts : 2
Age : 33
Points : 4
Registration date : 07/08/2014

PostSubject: Re: package untuk data limit yg baik??   10th August 2014, 1:17 pm

terima kasih u kawan..info u sangat bermanfaat..haha…aku pun baru dibagitau kawan ku tentang Celcom One Plan..aku sangat berminat terutamannya 5GD data..data yg banyak dengan 60 minutes panggilan/sms..sangat munasabah..kerana aku tak buat banyak panggilan.kebanyakkan aku akan whatsapp..haha..kebanyakaan aku akan tukar ke pelan ni..
Back to top Go down
View user profile
fatthippo



Number of posts : 3
Age : 29
Points : 3
Registration date : 13/09/2013

PostSubject: Re: package untuk data limit yg baik??   11th August 2014, 9:05 pm

blh lah cuba pelan2 yg berbeza dan tengok yg mane satu paling sesuai kat diri kita. x rugi kan. sbb skrg ni kebykan telco akan offer brg2 yg best utk menarik customer2 mereka balik eh.
Back to top Go down
View user profile
chinchin



Number of posts : 3
Age : 27
Points : 3
Registration date : 12/08/2014

PostSubject: Re: package untuk data limit yg baik??   12th August 2014, 2:56 am

Kawan I juga complaint tentang dia punya plan.bukan saja mahal,data pun sikit saja,tapi ada byk free call yg dia x perlu.
Tapi dia sudah x blh tukar skr,kerana dia sudah sign up contract semasa beli iphone 5S. dia sgt kesian kerana perlu cari cara utk dpt free data kerana mmg x cukup guna.
Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 22
Age : 30
Points : 24
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: package untuk data limit yg baik??   21st August 2014, 11:30 am

Hey kawan..saya ada maklumat mengenai perbandingan telco package..bagus untuk kawan yang baru nak sign up..blog post kadang kadang juga bagus juga..boleh jadi rujukan semasa pilih telco package..boleh cuba melayari link ni: beautifulnara.com/telco-apakah-menjadi-pilihan-anda/
Back to top Go down
View user profile
Man Siakap



Male
Number of posts : 8
Age : 18
Points : 12
Registration date : 20/02/2014

PostSubject: Re: package untuk data limit yg baik??   22nd August 2014, 5:06 pm

bagi saya pilihan pakej syarikat telekomunikasi kena ada data yang lebih kurang 3GB.. Tak perlu banyak call dan sms sebab sekarang dah ada banyak Apps boleh guna utk hantar mesej dan buat panggilan…hehe
Back to top Go down
View user profile
colorld



Number of posts : 4
Age : 25
Points : 6
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: package untuk data limit yg baik??   23rd August 2014, 1:37 am

yaaa..apa-apa pun guna APPS sekarang..tapi pernahkah anda fikir..bila berlaku kecemasan..mana yang anda akan guna?APPS ataupun panggilan biasa?? APPS memang popular antara orang muda..tetapi warga tua mcam mane..mereka tetap guna panggilan untuk berhubung..setuju??
Back to top Go down
View user profile
Man Siakap



Male
Number of posts : 8
Age : 18
Points : 12
Registration date : 20/02/2014

PostSubject: Re: package untuk data limit yg baik??   24th August 2014, 5:02 pm

colorld wrote:
yaaa..apa-apa pun guna APPS sekarang..tapi pernahkah anda fikir..bila berlaku kecemasan..mana yang anda akan guna?APPS ataupun panggilan biasa?? APPS memang popular antara orang muda..tetapi warga tua mcam mane..mereka tetap guna panggilan untuk berhubung..setuju??

Sabar kawan..i setuju apa yang kamu cakap ni, call dan sms masih guna tapi cuma tak banyak..
masa pilih boleh pilih pakej yang kurang call dan sms...sebelum tu i guna lebih rm150 utk pakej yg ada 3GB tetapi jika nak buat panggilan biasa kepada rangkaian yg lain sedikit mahal
sekarang i sign pakej lain yg mengandungi 3GB data, kurang panggilan dan sms..ni sesuai bagi saya..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: package untuk data limit yg baik??   Today at 11:58 am

Back to top Go down
 
package untuk data limit yg baik??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
.::BEST1O4.fm::. :: Berita Johor-
Jump to: