.::BEST1O4.fm::.

.::BEST1O4.fm::.

Forum BEST104.fm Sensasi Selatan
 
UtamaHomeFAQSearchRegisterUsergroupsLog in

Share | 
 

 Data telepon saya sudah guna banyak

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miniang



Number of posts : 24
Age : 26
Points : 36
Registration date : 21/12/2012

PostSubject: Data telepon saya sudah guna banyak   18th March 2015, 5:19 pm

Agaknya sudah 5 tahun aq guna Xpax plan ni, tapi lama kelamaan mmg pening duh PPU ni. Skrg rasa nak tukar ke telco lain dah. Bila quota data habis, mahal dia org aq sebab guna internet. Tak berbaloi la aq rasa nak bayar PPU ni.
Back to top Go down
View user profile
bubu00



Number of posts : 16
Age : 16
Points : 22
Registration date : 25/10/2013

PostSubject: Re: Data telepon saya sudah guna banyak   18th March 2015, 7:17 pm

mestila cam tu celcom kehilangan customer telco yg caj utk PPU mmg akan kehilangan customer mrk skrg mane org nk ambik plan PPU
skrg harga smue naik mane ade org nk berbelanja lebih utk benda cam ni simpan duit gune wifi je
dh la byk tpt dh ade wifi mamak pon ade wifi
mamak tu tpt kegemaran saye minuman murah lagi wifi percuma
Back to top Go down
View user profile
heilulu



Number of posts : 8
Age : 25
Points : 10
Registration date : 04/06/2013

PostSubject: Re: Data telepon saya sudah guna banyak   19th March 2015, 10:47 am

PPU ialah satu-satunya masalah yg saya ada dgn Xpax.. Saya ialah penyokong Xpax utk beberapa tahun pun xde masalah hingga PPU ni dilancarkan.. Xpax harus bagi kita pilih mau bayar ke tidak..
Back to top Go down
View user profile
ongong123



Number of posts : 8
Age : 18
Points : 10
Registration date : 11/02/2014

PostSubject: Re: Data telepon saya sudah guna banyak   19th March 2015, 12:41 pm

aq dpd sms dari celcom mrk kate lps 16hrb kite blh surf online x henti2 dgn pelan baru xpax nah ni sms yg dihantar
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 24
Age : 26
Points : 36
Registration date : 21/12/2012

PostSubject: Re: Data telepon saya sudah guna banyak   19th March 2015, 2:36 pm

Kalao tukar prepaid telco lain, nombor prepaid aq ni blh guna lagi ke tak? Aq tak nak tukar nombor baru la sbb sudah guna lama. Kalao tukar, mmg susah nak send nombor baru kat semua member2.
Back to top Go down
View user profile
directlylaugh



Number of posts : 7
Age : 29
Points : 13
Registration date : 05/08/2012

PostSubject: Re: Data telepon saya sudah guna banyak   20th March 2015, 10:28 am

miniang wrote:
Kalao tukar prepaid telco lain, nombor prepaid aq ni blh guna lagi ke tak? Aq tak nak tukar nombor baru la sbb sudah guna lama. Kalao tukar, mmg susah nak send nombor baru kat semua member2.

Aq nampak kat Fb skrg Xpax dah xde PPU dan skrg pengguna blh guna 4G LTE utk surfing. Internet plan pon sudah blh pilih ikut suka hati la, harian atau bulanan plan. Aq rasa xleh simpan la nombor tu kalao ko nak tukar plan tu. Cuba check kat sini:

http://www.xpax.com.my/internet
Back to top Go down
View user profile
bubu00



Number of posts : 16
Age : 16
Points : 22
Registration date : 25/10/2013

PostSubject: Re: Data telepon saya sudah guna banyak   20th March 2015, 1:28 pm

ongong123 wrote:
aq dpd sms dari celcom mrk kate lps 16hrb kite blh surf online x henti2 dgn pelan baru xpax nah ni sms yg dihantar

Benar ke tidak ni? Saya ada kawan sedang guna tapi tak dengar mereka cakap apa2 pun.. Saya rasa Tanpa Henti ni maksudnya kena bayar jugak lah.. tapi bayar lepas kuota guna habis. Tak ada apa yg baru pun.. PPU masih ada.
Back to top Go down
View user profile
ongong123



Number of posts : 8
Age : 18
Points : 10
Registration date : 11/02/2014

PostSubject: Re: Data telepon saya sudah guna banyak   20th March 2015, 2:16 pm

miniang wrote:
Kalao tukar prepaid telco lain, nombor prepaid aq ni blh guna lagi ke tak? Aq tak nak tukar nombor baru la sbb sudah guna lama. Kalao tukar, mmg susah nak send nombor baru kat semua member2.

klao nk simpan nombor lame mmg xleh la ni plan baru
tp manfaatnya adalah klao dh abis quota masih bleh gune tp speed internet slow la
klao plan masih aktif bleh konek wifi hotspot
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 24
Age : 26
Points : 36
Registration date : 21/12/2012

PostSubject: Re: Data telepon saya sudah guna banyak   21st March 2015, 10:18 am

ongong123 wrote:
miniang wrote:
Kalao tukar prepaid telco lain, nombor prepaid aq ni blh guna lagi ke tak? Aq tak nak tukar nombor baru la sbb sudah guna lama. Kalao tukar, mmg susah nak send nombor baru kat semua member2.

klao nk simpan nombor lame mmg xleh la ni plan baru
tp manfaatnya adalah klao dh abis quota masih bleh gune tp speed internet slow la
klao plan masih aktif bleh konek wifi hotspot

Terima kasih atas info yg ko bagi tu. Aq rasa simpan je la nombor xpax ni lagipun skrg PPU dah xde. mmg puas hati skrg kat servis xpax ni, dia org dgr pendapat customer2 semua dan membaiki servis ikut kemahuan customer. cheers
Back to top Go down
View user profile
lukmansia80



Number of posts : 12
Age : 36
Points : 14
Registration date : 23/06/2013

PostSubject: Re: Data telepon saya sudah guna banyak   21st March 2015, 12:13 pm

directlylaugh wrote:
miniang wrote:
Kalao tukar prepaid telco lain, nombor prepaid aq ni blh guna lagi ke tak? Aq tak nak tukar nombor baru la sbb sudah guna lama. Kalao tukar, mmg susah nak send nombor baru kat semua member2.

Aq nampak kat Fb skrg Xpax dah xde PPU dan skrg pengguna blh guna 4G LTE utk surfing. Internet plan pon sudah blh pilih ikut suka hati la, harian atau bulanan plan. Aq rasa xleh simpan la nombor tu kalao ko nak tukar plan tu. Cuba check kat sini:

http://www.xpax.com.my/internet

tiap bulan mase quota dh sampai 70 dn 100% mrk akan hantar sms x kisah nk bayar lbh skit tp line tu mmg kena mantain la xleh slow klao slow aq bengang nnti
aq gune prepaid krna x de bujet je klao aq dh kaye nnti baru aq ambik postpaid gak
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Data telepon saya sudah guna banyak   Today at 11:59 am

Back to top Go down
 
Data telepon saya sudah guna banyak
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
.::BEST1O4.fm::. :: Sembang-sembang-
Jump to: