.::BEST1O4.fm::.

.::BEST1O4.fm::.

Forum BEST104.fm Sensasi Selatan
 
UtamaHomeFAQSearchRegisterUsergroupsLog in

Share | 
 

 sila bagi cadangan prepaid yg murah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bubu00



Number of posts : 16
Age : 16
Points : 22
Registration date : 25/10/2013

PostSubject: sila bagi cadangan prepaid yg murah   22nd June 2015, 11:51 pm

Crying or Very sad Betapa sedih masa rindu ba dan ma, x bleh balik rumah sebab jauh dari college. Cume bleh pulang ke rumah ketika cuti sem.
Current telco terlalu mahal, tak fon rumah sebab mahal. klo tlg bagi cadangan prepaid yg mana satu murah.
bleh la fon ma dan ba jika beli prepaid yg murah.
Back to top Go down
View user profile
colorld



Number of posts : 4
Age : 25
Points : 6
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   23rd June 2015, 11:36 am

bubu00 wrote:
Crying or Very sad Betapa sedih masa rindu ba dan ma, x bleh balik rumah sebab jauh dari college. Cume bleh pulang ke rumah ketika cuti sem.
Current telco terlalu mahal, tak fon rumah sebab mahal. klo tlg bagi cadangan prepaid yg mana satu murah.
bleh la fon ma dan ba jika beli prepaid yg murah.

gunalah social apps. buat apa nak bazir duit guna phone call. call rate tu mahal lah. social apps tu semuanya free. guna social apps tak perlu lagi fikir nak tukar plan atau tukar telco. susahlah bila tukar tlco. nombor semua tukar.
Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 22
Age : 30
Points : 24
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   24th June 2015, 1:13 pm

kamu guna call banyak atau data banyak?? kamu mesti tau ni. kerana ada 2 jenis plan dalam satu telco. postpaid dan prepaid. pilih yg mana tu tengok kamu lah. kalau kamu tak sure kamu nak pilih mana satu kamu boleh tanya orang buatlah survey. macam ni kamu baru boleh tau plan apa yg sesuai kamu.
Back to top Go down
View user profile
bubu00



Number of posts : 16
Age : 16
Points : 22
Registration date : 25/10/2013

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   24th June 2015, 11:12 pm

colorld wrote:
bubu00 wrote:
Crying or Very sad Betapa sedih masa rindu ba dan ma, x bleh balik rumah sebab jauh dari college. Cume bleh pulang ke rumah ketika cuti sem.
Current telco terlalu mahal, tak fon rumah sebab mahal. klo tlg bagi cadangan prepaid yg mana satu murah.
bleh la fon ma dan ba jika beli prepaid yg murah.

gunalah social apps. buat apa nak bazir duit guna phone call. call rate tu mahal lah. social apps tu semuanya free. guna social apps tak perlu lagi fikir nak tukar plan atau tukar telco. susahlah bila tukar tlco. nombor semua tukar.

Jika ada emergency guna fon call paling cepat.
sy tak dpt guna social apps di rumah sewa ,cuma college ada wifi.
Ade package yg jual data dan call rate yg rendah sekali ?
Back to top Go down
View user profile
lekk2121



Number of posts : 1
Age : 23
Points : 1
Registration date : 25/06/2015

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   25th June 2015, 2:33 pm

fren ku ckp pelan celcom xpax prepaid sesuai bagi kita . cume topup 5ringgit dpt free cal dgn data. Blh cuba.
Back to top Go down
View user profile
schlow20909



Number of posts : 1
Age : 23
Points : 1
Registration date : 25/06/2015

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   25th June 2015, 2:44 pm

sye guna xpax prepaid berapa bulan dah. plan tu lebih baik drpd telco yg lain macam digi. cume top up rm5 dpt free call dgn internet. tapi macam digi klo nak bayar lebih utk intermet xda dpt free data.
Back to top Go down
View user profile
tdsue



Number of posts : 13
Age : 36
Points : 17
Registration date : 18/12/2013

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   25th June 2015, 5:03 pm

schlow20909 wrote:
sye guna xpax prepaid berapa bulan dah. plan tu lebih baik drpd telco yg lain macam digi. cume top up rm5 dpt free call dgn internet. tapi macam digi klo nak bayar lebih utk intermet xda dpt free data.

Digi ada masa panggilan percuma jugak klo awk beli internet digi. albino
Back to top Go down
View user profile
bubu00



Number of posts : 16
Age : 16
Points : 22
Registration date : 25/10/2013

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   25th June 2015, 5:52 pm

tdsue wrote:
schlow20909 wrote:
sye guna xpax prepaid berapa bulan dah. plan tu lebih baik drpd telco yg lain macam digi. cume top up rm5 dpt free call dgn internet. tapi macam digi klo nak bayar lebih utk intermet xda dpt free data.

Digi ada masa panggilan percuma jugak klo awk beli internet digi. albino


Kawan saya guna digi juga, selalu complain beri tau kita org digi tak ada line kat kollege. Risau la ni klo tukar pi digi Razz
Back to top Go down
View user profile
gracy



Female
Number of posts : 16
Age : 22
Points : 18
Registration date : 05/03/2015

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   25th June 2015, 11:01 pm

bubu00 wrote:
Crying or Very sad Betapa sedih masa rindu ba dan ma, x bleh balik rumah sebab jauh dari college. Cume bleh pulang ke rumah ketika cuti sem.
Current telco terlalu mahal, tak fon rumah sebab mahal. klo tlg bagi cadangan prepaid yg mana satu murah.
bleh la fon ma dan ba jika beli prepaid yg murah.


Lepas sy guna xpax magic sim tak ade masalah budget sebab prepaid ni ada bagi panggilan percuma dan internet.
Call rate rendah. Harga panggilan dan internet murah banding telco lain

Back to top Go down
View user profile
kerol55



Number of posts : 2
Age : 27
Points : 2
Registration date : 01/09/2014

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   26th June 2015, 1:23 am

bubu00 wrote:
Crying or Very sad Betapa sedih masa rindu ba dan ma, x bleh balik rumah sebab jauh dari college. Cume bleh pulang ke rumah ketika cuti sem.
Current telco terlalu mahal, tak fon rumah sebab mahal. klo tlg bagi cadangan prepaid yg mana satu murah.
bleh la fon ma dan ba jika beli prepaid yg murah.

saya ada suggestion lah. tak perlu beli apa2 internet. sekarang social apps sudah ada free calls dan mereka tentu juga rindu kamu. tentu akan contact kamu tipa tiap hari. kalau kamu tak beli internet kamu mash boleh jimat duit kamu.
Back to top Go down
View user profile
hahaha



Number of posts : 1
Age : 29
Points : 1
Registration date : 27/06/2015

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   27th June 2015, 11:28 pm

gracy wrote:
bubu00 wrote:
Crying or Very sad Betapa sedih masa rindu ba dan ma, x bleh balik rumah sebab jauh dari college. Cume bleh pulang ke rumah ketika cuti sem.
Current telco terlalu mahal, tak fon rumah sebab mahal. klo tlg bagi cadangan prepaid yg mana satu murah.
bleh la fon ma dan ba jika beli prepaid yg murah.


Lepas sy guna xpax magic sim tak ade masalah budget sebab prepaid ni ada bagi panggilan percuma dan internet.
Call rate rendah. Harga panggilan dan internet murah  banding telco lain


memang tu. harganya murah.. sy suka fungsi extend credit validity,jimat masa utk beli top up kad.
Back to top Go down
View user profile
gracy



Female
Number of posts : 16
Age : 22
Points : 18
Registration date : 05/03/2015

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   28th June 2015, 12:05 pm

bubu00 wrote:
colorld wrote:
bubu00 wrote:
Crying or Very sad Betapa sedih masa rindu ba dan ma, x bleh balik rumah sebab jauh dari college. Cume bleh pulang ke rumah ketika cuti sem.
Current telco terlalu mahal, tak fon rumah sebab mahal. klo tlg bagi cadangan prepaid yg mana satu murah.
bleh la fon ma dan ba jika beli prepaid yg murah.

gunalah social apps. buat apa nak bazir duit guna phone call. call rate tu mahal lah. social apps tu semuanya free. guna social apps tak perlu lagi fikir nak tukar plan atau tukar telco. susahlah bila tukar tlco. nombor semua tukar.

Jika ada emergency guna fon call paling cepat.
sy tak dpt guna social apps di rumah sewa ,cuma college ada wifi.
Ade package yg jual  data dan call rate yg rendah sekali ?

tentu lah ada data plan yg murah. kamu boleh pilih data plan bulanan yg paling murah untuk jimat duit. kerana kamu cuma guna socials apps saja. tak akan guna banyak data. dan kamu berlayak untuk dapat 150 minit call dan sms jika kamu guna internet plan tu tak kira murah atau mahal. ni jimat lagi. sekarang pelajar semua ada group chat sendiri kat social apps. oleh tu kamu bukan saja akan jimat duit bila contact ibubapa dan juga akan jimat dut bila contact kawan kamu.
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 24
Age : 26
Points : 36
Registration date : 21/12/2012

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   29th June 2015, 10:46 pm

tak dpt cari pelan yg semurah macm magic sim ni.
pelan ni memang murah dan sesuai bagi student guna.
sy akan subcribe pelan ni
Back to top Go down
View user profile
bubu00



Number of posts : 16
Age : 16
Points : 22
Registration date : 25/10/2013

PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   30th June 2015, 11:24 am

gracy wrote:
bubu00 wrote:
colorld wrote:
bubu00 wrote:
Crying or Very sad Betapa sedih masa rindu ba dan ma, x bleh balik rumah sebab jauh dari college. Cume bleh pulang ke rumah ketika cuti sem.
Current telco terlalu mahal, tak fon rumah sebab mahal. klo tlg bagi cadangan prepaid yg mana satu murah.
bleh la fon ma dan ba jika beli prepaid yg murah.

gunalah social apps. buat apa nak bazir duit guna phone call. call rate tu mahal lah. social apps tu semuanya free. guna social apps tak perlu lagi fikir nak tukar plan atau tukar telco. susahlah bila tukar tlco. nombor semua tukar.

Jika ada emergency guna fon call paling cepat.
sy tak dpt guna social apps di rumah sewa ,cuma college ada wifi.
Ade package yg jual  data dan call rate yg rendah sekali ?

tentu lah ada data plan yg murah. kamu boleh pilih data plan bulanan yg paling murah untuk jimat duit. kerana kamu cuma guna socials apps saja. tak akan guna banyak data. dan kamu berlayak untuk dapat 150 minit  call dan sms jika kamu guna internet plan tu tak kira murah atau mahal. ni jimat lagi. sekarang pelajar semua ada group chat sendiri kat social apps. oleh tu kamu bukan saja akan jimat duit bila contact ibubapa dan juga akan jimat dut bila contact kawan kamu.

ni memang sangat jimat dan murah. sesuai untuk pelajar yg tak ada duit banyak. saya akan guna plan ni lah. esok pi celcom outlet tanya lebih detail dulu.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: sila bagi cadangan prepaid yg murah   Today at 11:57 am

Back to top Go down
 
sila bagi cadangan prepaid yg murah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
.::BEST1O4.fm::. :: Sembang-sembang-
Jump to: