.::BEST1O4.fm::.

.::BEST1O4.fm::.

Forum BEST104.fm Sensasi Selatan
 
UtamaHomeFAQSearchRegisterUsergroupsLog in

Share | 
 

 Pelan first gold

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ongong123



Number of posts : 8
Age : 18
Points : 10
Registration date : 11/02/2014

PostSubject: Pelan first gold   26th March 2016, 6:53 pm

korang tau pelan celcom first gold? pelan ni cuma perlu bayar RM80 bleh dpt 10GB data (5GB monthy internet + 5GB weekend internet).
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 24
Age : 26
Points : 36
Registration date : 21/12/2012

PostSubject: Re: Pelan first gold   28th March 2016, 7:04 am

Betol ke ni ? Mana mungkin ada pelan bagi 10GB data tapi bayar RM80 je..
Back to top Go down
View user profile
bazaoyu



Number of posts : 8
Age : 26
Points : 10
Registration date : 01/06/2013

PostSubject: Re: Pelan first gold   28th March 2016, 7:06 am

Saya dah subscribe pelan first gold minggu lepas. Mula2 saya tak percaya RM80 bleh dpt 10GB data. Tapi ni memang betol, saya dapat 5GB monthly internet + 5GB weekend internet. Dan ada extra 1.25GB data masa weekend.
Back to top Go down
View user profile
thomasim87



Number of posts : 5
Age : 34
Points : 7
Registration date : 09/08/2012

PostSubject: Re: Pelan first gold   28th March 2016, 7:10 am

Kelmarin ada banyak orang tunggu subscribe pelan first gold. Pelan first gold tak perlu kontrak.
Tapi saya tak dapat tukar pelan ni sebab masih ada kontrak dgn pelan lama.
Back to top Go down
View user profile
bbphire



Number of posts : 1
Age : 29
Points : 1
Registration date : 28/03/2016

PostSubject: Re: Pelan first gold   28th March 2016, 7:24 am

Lepas subscribe pelan ni ,saya dpt dengar lagu2 dgn tak henti2 sebab pelan ni ada bagi unlimited streaming for yonder.
Back to top Go down
View user profile
emol



Number of posts : 1
Age : 25
Points : 1
Registration date : 28/03/2016

PostSubject: Re: Pelan first gold   28th March 2016, 7:28 am

Pelan ni bukan ada 10GB data sahaja, ada unlimited calls juga.
Back to top Go down
View user profile
sk2



Number of posts : 1
Age : 22
Points : 1
Registration date : 28/03/2016

PostSubject: Re: Pelan first gold   28th March 2016, 7:34 am

Saya dpt RM20 pre-loaded starbuck kad yg percuma. Jika tak mau pilih gift ni , boleh pilih utk dpt RM20 KFC atau Pizza hut voucher
Back to top Go down
View user profile
iceice



Number of posts : 1
Age : 25
Points : 1
Registration date : 28/03/2016

PostSubject: Re: Pelan first gold   28th March 2016, 7:39 am

Lampau betol banyak data dalam pelan first gold. Rugi la jika tak boleh habis guna 10GB data dalam satu bulan.
Back to top Go down
View user profile
bdman



Number of posts : 1
Age : 26
Points : 1
Registration date : 28/03/2016

PostSubject: Re: Pelan first gold   28th March 2016, 7:42 am

Celcom first gold ada fungsi carry forward data lah.Boleh carry forward unused data ke bulan depan. 5GB data adalah maximum data yg boleh carry forward.
Back to top Go down
View user profile
ongong123



Number of posts : 8
Age : 18
Points : 10
Registration date : 11/02/2014

PostSubject: Re: Pelan first gold   28th March 2016, 7:46 am

tarikh promosi hingga 31 March 2016 saja sesiapa yang minat utk subscribe pelan first gold ni perlu cepat.
Back to top Go down
View user profile
tdsue



Number of posts : 13
Age : 36
Points : 17
Registration date : 18/12/2013

PostSubject: Re: Pelan first gold   29th March 2016, 12:17 pm

lagi murah pakai DIGI, lagi trend and family gitu.. satu family aku pakai DIGI memang puas hati!! line 3g selalu dpat..
Back to top Go down
View user profile
alorvera77



Female
Number of posts : 9
Age : 29
Points : 9
Registration date : 19/12/2013

PostSubject: Re: Pelan first gold   29th March 2016, 12:20 pm

tdsue wrote:
lagi murah pakai DIGI, lagi trend and family gitu.. satu family aku pakai DIGI memang puas hati!! line 3g selalu dpat..

pakai Plan D postpaid ke? celcom Postpaid dpat 4g.. so coverage untuk celcom lebih baik dari pelan awok tuh Razz
Back to top Go down
View user profile
ainamafan



Female
Number of posts : 7
Age : 41
Points : 7
Registration date : 20/12/2013

PostSubject: Re: Pelan first gold   20th June 2016, 1:00 pm

[img][/img]


tapi plan ni mcm best jugak .. first gold kan dah abes, hehehee.. kite layan maxis je la Very Happy
Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 22
Age : 30
Points : 24
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: Pelan first gold   20th June 2016, 1:04 pm

ainamafan wrote:
tapi plan ni mcm best jugak .. first gold kan dah abes, hehehee.. kite layan maxis je la Very Happy

aku tak rase berbaloi klau amik plan yang kau bagi cadangan ni, kau tengok lah bulanan dia mcm mne , cekik darah wei -.-
Back to top Go down
View user profile
ainamafan



Female
Number of posts : 7
Age : 41
Points : 7
Registration date : 20/12/2013

PostSubject: Re: Pelan first gold   20th June 2016, 1:05 pm

drax86 wrote:
aku tak rase berbaloi klau amik plan yang kau bagi cadangan ni, kau tengok lah bulanan dia mcm mne , cekik darah wei -.-

belom cuba belom tahu!! org pernah kate tak kenal make tak cinta, ape kate cube dulu baru la dapat tahu kenikmatan Razz heheee..
Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 22
Age : 30
Points : 24
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: Pelan first gold   20th June 2016, 1:06 pm

ainamafan wrote:
belom cuba belom tahu!! org pernah kate tak kenal make tak cinta, ape kate cube dulu baru la dapat tahu kenikmatan Razz heheee..

takrase nikmat pon, hahahaha.. baik pakai 1st gold je, kan dah ade balik.. lagi murah dari Plan M ni.. kih kih kih
Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 22
Age : 30
Points : 24
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: Pelan first gold   23rd June 2016, 10:43 am

pakai celcom je lah, lagi okay dari plan lain, ni Pendapat aku tentang celcom coverage Very Happy
Back to top Go down
View user profile
aprilstucked



Number of posts : 9
Age : 28
Points : 11
Registration date : 05/08/2012

PostSubject: Re: Pelan first gold   23rd June 2016, 10:47 am

celcom first gold ade lagi ekh? hari tuh aku dengar sibuk dah abes lah, itu lah , ini lah, ni ade balik ke? ke kau main² ni? jgn macam² hehehehee.. delema aku ni nk amik plan mane seblom raya Sad
Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 22
Age : 30
Points : 24
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: Pelan first gold   23rd June 2016, 10:48 am

aprilstucked wrote:
celcom first gold ade lagi ekh? hari tuh aku dengar sibuk dah abes lah, itu lah , ini lah, ni ade balik ke? ke kau main² ni? jgn macam² hehehehee.. delema aku ni nk amik plan mane seblom raya Sad

kau nk amik plan raya ape? sbb coverage ke? first gold masih ade lagi , tapi seblom raya dah abes, bulan ni last, hujung bulan ni, kene cepat la, klau tak kau amik plan lain..
Back to top Go down
View user profile
aprilstucked



Number of posts : 9
Age : 28
Points : 11
Registration date : 05/08/2012

PostSubject: Re: Pelan first gold   23rd June 2016, 10:50 am

drax86 wrote:
kau nk amik plan raya ape? sbb coverage ke?  first gold masih ade lagi , tapi seblom raya dah abes, bulan ni last, hujung bulan ni, kene cepat la, klau tak kau amik plan lain..

a.ah line plan yang aku pakai ni, tak berape bagus.. nk balik raya kang mane tahu nk gi rumah sanak saudara nk kne call dulu ke, kne plak takde line ssh lah-.- dah lah kampung tuh ulu.. hehehehee, memang2 tiap2 tahun mcm ni, so nk atasinya untuk tahun ni Razz

Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 22
Age : 30
Points : 24
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: Pelan first gold   23rd June 2016, 10:52 am

aprilstucked wrote:
a.ah line plan yang aku pakai ni, tak berape bagus.. nk balik raya kang mane tahu nk gi rumah sanak saudara nk kne call dulu ke, kne plak takde line ssh lah-.- dah lah kampung tuh ulu.. hehehehee, memang2 tiap2 tahun mcm ni, so nk atasinya untuk tahun ni Razz


hahahaa.. ikutkan pengalaman aku tentang celcom punya line ni, pergi ulu mane atau hutan mane, aku masih lagi boley whatssap atau main wechat , so bagi aku coverage celcom memang kuat lah.. and yang aku suke tentang first gold, dia punya call tuh unlimited.. tak kisah call bape lame .. sms pon same.
Back to top Go down
View user profile
aprilstucked



Number of posts : 9
Age : 28
Points : 11
Registration date : 05/08/2012

PostSubject: Re: Pelan first gold   23rd June 2016, 10:53 am

drax86 wrote:
hahahaa.. ikutkan pengalaman aku tentang celcom punya line ni, pergi ulu mane atau hutan mane, aku masih lagi boley whatssap atau main wechat , so bagi aku coverage celcom memang kuat lah.. and yang aku suke tentang first gold, dia punya call tuh unlimited.. tak kisah call bape lame .. sms pon same.

yea² je kau ni, jgn kencing aku dah lah.. best tuh boley call free, sms free tak kisah sgt, tp call tuh yang mahal Razz.. ape lagi kelebihan first gold yang kau tahu ? share la skit, aku nk gak tahu pengalaman org dah pakai first gold seblom aku join celcom ........
Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 22
Age : 30
Points : 24
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: Pelan first gold   24th June 2016, 9:24 am

aprilstucked wrote:
yea² je kau ni, jgn kencing aku dah lah.. best tuh boley call free, sms free tak kisah sgt, tp call tuh yang mahal Razz.. ape lagi kelebihan first gold yang kau tahu ? share la skit, aku nk gak tahu pengalaman org dah pakai first gold seblom aku join celcom ........

hahahaha, tengok lah kat mane2 forum and search ttg first gold.. tengok mcm mne dia punya feedback, tak de untung nk tipu kau , gi tengok kat website ni kalau tak percaye call free.

https://www.celcom.com.my/personal/plans/gold
Back to top Go down
View user profile
aprilstucked



Number of posts : 9
Age : 28
Points : 11
Registration date : 05/08/2012

PostSubject: Re: Pelan first gold   24th June 2016, 9:25 am

drax86 wrote:
hahahaha, tengok lah kat mane2 forum and search ttg first gold.. tengok mcm mne dia punya feedback, tak de untung nk tipu kau , gi tengok kat website ni kalau tak percaye call free.

https://www.celcom.com.my/personal/plans/gold

betul lah, ehehhee.. saje je nk tengok kau tipu ke tak, zaman sekarang ramai yang tak betul dari betul, dah bace sume kat link ni, and dah paham.. memang akan pergi join seblom hujung bulan ni..
Back to top Go down
View user profile
Hero-Xero



Number of posts : 9
Age : 25
Points : 9
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Pelan first gold   7th July 2016, 1:18 am

ongong123 wrote:
korang tau pelan celcom first gold? pelan ni cuma perlu bayar RM80 bleh dpt 10GB data (5GB monthy internet + 5GB weekend internet).
ni plan start bln ni bole registe. lagi boleh sub 5 line RM30 sebulan (1GB + 1GB)
Back to top Go down
View user profile
AzlanRamli



Number of posts : 3
Age : 38
Points : 3
Registration date : 07/07/2016

PostSubject: Re: Pelan first gold   8th July 2016, 12:07 am

aku pakai gold plan ni bayar dgn auto debit o. dapt 5 % rebate..siok betul .
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pelan first gold   Today at 12:00 pm

Back to top Go down
 
Pelan first gold
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
.::BEST1O4.fm::. :: Sembang-sembang-
Jump to: