.::BEST1O4.fm::.

.::BEST1O4.fm::.

Forum BEST104.fm Sensasi Selatan
 
UtamaHomeFAQSearchRegisterUsergroupsLog in

Share | 
 

 Pendapat tentang Time Broadband ..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miniang



Number of posts : 24
Age : 26
Points : 36
Registration date : 21/12/2012

PostSubject: Pendapat tentang Time Broadband ..   16th May 2016, 6:17 pm

[img][/img]

nak tanya mcm mane dengan liputan time ni? lebih baik dari produk lain ke?
Back to top Go down
View user profile
tdsue



Number of posts : 13
Age : 36
Points : 17
Registration date : 18/12/2013

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   16th May 2016, 6:19 pm

Time broadband ke? TIME ni dah upgrade dah sehingga 500Mbps, lagi dasyat beb Smile teringin nk pakai dah ke? kau duduk mane?
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 24
Age : 26
Points : 36
Registration date : 21/12/2012

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   17th May 2016, 5:30 pm

tdsue wrote:
Time broadband ke? TIME ni dah upgrade dah sehingga 500Mbps, lagi dasyat beb Smile teringin nk pakai dah ke? kau duduk mane?

haa!! eake? 500Mbps plak? 100 Mbps pon dah laju aku rase ni, berape plak harga 500Mbps tuh? emrmmm..
Back to top Go down
View user profile
tdsue



Number of posts : 13
Age : 36
Points : 17
Registration date : 18/12/2013

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   17th May 2016, 5:32 pm

RM 299 sebulan untuk 500Mpbs, kalau tak mampu ade jugak yang 300 Mbps. RM 189 je sebulan.. tp klau tak mampu yang 100Mbps pon dah ckup sgt.. Smile
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 24
Age : 26
Points : 36
Registration date : 21/12/2012

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   17th May 2016, 5:34 pm

tdsue wrote:
RM 299 sebulan untuk 500Mpbs, kalau tak mampu ade jugak yang 300 Mbps. RM 189 je sebulan.. tp klau tak mampu yang 100Mbps pon  dah ckup sgt.. Smile

mcm mane dengan coverage TIME ni? mcm produck lain gak ke? mcm UNI dan stream?
Back to top Go down
View user profile
tdsue



Number of posts : 13
Age : 36
Points : 17
Registration date : 18/12/2013

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   17th May 2016, 5:36 pm

kat tb kan ade iklan TIME ni, siap dah diberitahu lagi coverage kat mane, ni mesti kes tak tengok tv lah ni, hahahha... area KLang, Shah alam, Melaka, Johor baharu, singapor pon dah ade, p.penang pon ade jugak. dah mula nk meluas dah ni.. tapi sape yang duduk area kondominium lagi best lah, sbb time tumpukan pada kwsan kondo dulu..
Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 22
Age : 30
Points : 24
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   19th May 2016, 9:30 am

miniang wrote:
tdsue wrote:
RM 299 sebulan untuk 500Mpbs, kalau tak mampu ade jugak yang 300 Mbps. RM 189 je sebulan.. tp klau tak mampu yang 100Mbps pon  dah ckup sgt.. Smile

mcm mane dengan coverage TIME ni? mcm  produck lain gak ke? mcm UNI dan stream?

selain dari coverage problem, rasa overall pun ok je.
yang paling penting adalah harga mereka murah. tongue
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 24
Age : 26
Points : 36
Registration date : 21/12/2012

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   19th May 2016, 4:45 pm

tdsue wrote:
kat tb kan ade iklan TIME ni, siap dah diberitahu lagi coverage kat mane, ni mesti kes tak tengok tv lah ni, hahahha... area KLang, Shah alam, Melaka, Johor baharu, singapor pon dah ade, p.penang pon ade jugak. dah mula nk meluas dah ni.. tapi sape yang duduk area kondominium lagi best lah, sbb time tumpukan pada kwsan kondo dulu..

Bagus lah camni, area Klang termasuk dlm coverage.
Minggu ni kena contract ngan Time utk melanggan internet service mereka.
dpt save budget ckit.
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 24
Age : 26
Points : 36
Registration date : 21/12/2012

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   19th May 2016, 4:50 pm

drax86 wrote:

selain dari coverage problem, rasa overall pun ok je.
yang paling penting adalah harga mereka murah. tongue

Setuju, Time mmg murah compare dgn internet lain.
500mbps tu rm299 lebih murah drpd pelan internet service lain yg cuma 100mbps je.
Back to top Go down
View user profile
gracy



Female
Number of posts : 16
Age : 22
Points : 18
Registration date : 05/03/2015

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   20th May 2016, 9:29 am

Betul jugak tuh, ramai yang cakap time dah mula bagus dari Unifi .. aku rase pon nk tuka ke TIME , sbb banefit dia macam banyak dari unifi yang aku pakai ni, youtube aku skrng ni klau pakai pon still sangkut2.. Sad
Back to top Go down
View user profile
tdsue



Number of posts : 13
Age : 36
Points : 17
Registration date : 18/12/2013

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   20th May 2016, 9:33 am

gracy wrote:
Betul jugak tuh, ramai yang cakap time dah mula bagus dari Unifi .. aku rase pon nk tuka ke TIME , sbb banefit dia macam banyak dari unifi yang aku pakai ni, youtube aku skrng ni klau pakai pon still sangkut2.. Sad

memang dah mula bagus Time broadband ni, di tambah pula dengan TIme broadband sudah menjadi Unlimited mcm UNI jugak Smile .. tapi Time broadband mencecah sehingga 500Mbps, manakla UNI cuma 30Mbps je, banyak jurang perbezaan antra mereka .. bukan nk sokong time tapi ini hakikat yang ramai org dah tahu ..
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 24
Age : 26
Points : 36
Registration date : 21/12/2012

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   20th May 2016, 9:34 am

ea tak ea jugak kan, mcm mne dengan service custemer TIME Broadband ni? bagus ke tak? takut jugak diorng ni sombong ke bila kite tanya.. maklom lah klau dah ramai yang bertuka diorng jadi endah tak endah pulak en, belagak ke ape..
Back to top Go down
View user profile
tdsue



Number of posts : 13
Age : 36
Points : 17
Registration date : 18/12/2013

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   20th May 2016, 9:42 am

klau dah ramai yang masok, semestinya lah service yang di berikan bagus, contoh mcm cousin aku, dia pakai line time ni sebelom jadi unlimited lagi, mase tuh aku teman dia subsribe line time ni.. Juru cakap untuk time tuh memang bagi penerangan dari A hingga ke Z.. dan bagus jugak untuk rumah yang tidak mempunyai astro, time ni sekali dgn astro, ade link dgn astro, tapi kalau ade masalah dengan astro bukan call time, kerana sebarang masalah mengenai astro perlu menghubungi pihak astro sendiri, itu yang juru cakap tuh bagithu kat cousin aku tempoh hari, aku just nk kongsi kat kau je..
Back to top Go down
View user profile
miniang



Number of posts : 24
Age : 26
Points : 36
Registration date : 21/12/2012

PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   20th May 2016, 9:46 am

HURMM jurang perbezaan pon bnyak jugak dari segi Mbps dengan produk yg lain, and kelebihan pon ade sebb ade astro, rumah aku memang tak pakai ape2 chanel selain TV 1, TV2, TV 3, NTV7, kirenya yang standart TV lah senang cerite, klau aku join TIME ni dapat jugak aku berubah skit kehidupan seharian di depan TV Razz hehehehe.. dengar service pon okay, takde lah aku lemah nk gi tanya tentang time ni kat diorng, bagus jugak info yang kau bagi kat aku ni, bnyak membantu Smile..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pendapat tentang Time Broadband ..   Today at 9:49 am

Back to top Go down
 
Pendapat tentang Time Broadband ..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
.::BEST1O4.fm::. :: Sembang-sembang-
Jump to: