.::BEST1O4.fm::.

.::BEST1O4.fm::.

Forum BEST104.fm Sensasi Selatan
 
UtamaHomeFAQSearchRegisterUsergroupsLog in

Share | 
 

 Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Atiqah12



Number of posts : 13
Age : 25
Points : 21
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   5th July 2016, 4:10 am

Ada plan yang murah lagi blh free guna whatsapp?
Back to top Go down
View user profile
Hero-Xero



Number of posts : 12
Age : 25
Points : 14
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   5th July 2016, 4:16 am

Atiqah12 wrote:
Ada plan yang murah lagi blh free guna whatsapp?

Ada tu First 1+5 pelan .kawan2 byk guna ni.
Back to top Go down
View user profile
AzlanRamli



Number of posts : 3
Age : 39
Points : 3
Registration date : 07/07/2016

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   7th July 2016, 11:57 pm

gold plan baru cuma whatsapp & wechat .sebulan RM80 saje .kalau pakai auto debit dapat 5% rebate
Back to top Go down
View user profile
Atiqah12



Number of posts : 13
Age : 25
Points : 21
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   9th July 2016, 2:21 am

Hero-Xero wrote:
Atiqah12 wrote:
Ada plan yang murah lagi blh free guna whatsapp?

Ada tu First 1+5 pelan .kawan2 byk guna ni.

1+5 ? maksud boleh bagikn 5 sup line ke?
Back to top Go down
View user profile
Hero-Xero



Number of posts : 12
Age : 25
Points : 14
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   10th July 2016, 11:13 pm

Atiqah12 wrote:
Hero-Xero wrote:
Atiqah12 wrote:
Ada plan yang murah lagi blh free guna whatsapp?

Ada tu First 1+5 pelan .kawan2 byk guna ni.

1+5 ? maksud boleh bagikn 5 sup line ke?
ya, dpt bagikan 5 sub-line kpd ahli2 keluarga, yg sub-line tu akan dapt 2000 mins & SMS pakai untuk line keluarga.
50 mins & 50 SMS untk luar . lagi whatsapp wechat tu semua free.
Back to top Go down
View user profile
hockwei9



Number of posts : 10
Age : 36
Points : 12
Registration date : 12/03/2013

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   11th July 2016, 10:37 am

semua pelan pun blh, kan basic internet ada?
Back to top Go down
View user profile
hockwei9



Number of posts : 10
Age : 36
Points : 12
Registration date : 12/03/2013

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   11th July 2016, 12:05 pm

kan basic internet ada utk semua pelan? buatpe nak subscribe unlimited watsapp data? free basic internet tak ckp pakai ke? watsapp tu guna ckit usage je.

Back to top Go down
View user profile
Hero-Xero



Number of posts : 12
Age : 25
Points : 14
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   11th July 2016, 12:45 pm

hockwei9 wrote:
kan basic internet ada utk semua pelan? buatpe nak subscribe unlimited watsapp data? free basic internet tak ckp pakai ke? watsapp tu guna ckit usage je.


tapi basic internet tu kan ada kuota? lps abs langsung tak blh pakai.
Lagipun, skrg watsapp dah ada byk function blh share gambar atau video.
Call pun blh jugak, klo ada unlimited watsapp blh call atau voice msg sebanyak semungkin. keke
Back to top Go down
View user profile
bubu00



Number of posts : 19
Age : 16
Points : 25
Registration date : 25/10/2013

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   13th December 2016, 2:26 pm

Atiqah12 wrote:
Ada plan yang murah lagi blh free guna whatsapp?

Sekarang dah ade plan baru celcom dah pun.. name plan dia firs gold tapi ade 3 plan baru offer pun cantik2.. hahaha
Back to top Go down
View user profile
ongong123



Number of posts : 9
Age : 19
Points : 11
Registration date : 11/02/2014

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   13th December 2016, 3:05 pm

bubu00 wrote:

Sekarang dah ade plan baru celcom dah pun.. name plan dia firs gold tapi ade 3 plan baru offer pun cantik2.. hahaha

plan celcom baru? bagus ke celcom ni? sebab tak pnah pkai lagi pun membner ade jugak ygb complain psl celcom pnye line dan sebagainye..
Back to top Go down
View user profile
lukmansia80



Number of posts : 15
Age : 36
Points : 17
Registration date : 23/06/2013

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   13th December 2016, 3:53 pm

ongong123 wrote:

plan celcom baru? bagus ke celcom ni? sebab tak pnah pkai lagi pun membner ade jugak ygb complain psl celcom pnye line dan sebagainye..

boleh tahan jugak plan dia. tapi knp member2 u ade complain plak? i dah pakai celcom hampir 12 tahun tau dari sekolah menengah smpai kerja hehe
line x okay time dorg buat upgrade kot. tapi skrg dah settle 4G pun senang dapat. line kat hutan pun boleh tembus jgak celcom ni
Back to top Go down
View user profile
heilulu

avatar

Number of posts : 9
Age : 25
Points : 11
Registration date : 04/06/2013

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   14th December 2016, 2:42 pm

ongong123 wrote:

plan celcom baru? bagus ke celcom ni? sebab tak pnah pkai lagi pun membner ade jugak ygb complain psl celcom pnye line dan sebagainye..

kena buat survey dulu, sbb benda ni kena depends by kawasan tempat duduk kau. xbuat survey nanti dpt telco tu line xleh pakai, mampos lah klo camtu.
Back to top Go down
View user profile
tuliperfancy



Number of posts : 4
Age : 32
Points : 6
Registration date : 06/08/2012

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   14th December 2016, 2:47 pm

sebelum pernah dengar kata telco2 ade offer unlimited social app seperti whatsapp dan wechat, tp skrg mungkin dah berhenti sbb lama x dengar kata pun. mungkin dah berhenti unlimited social app pastu bg feature yg lain
Back to top Go down
View user profile
auliayunus



Number of posts : 1
Age : 23
Points : 1
Registration date : 14/12/2016

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   14th December 2016, 4:01 pm

tuliperfancy wrote:
sebelum pernah dengar kata telco2 ade offer unlimited social app seperti whatsapp dan wechat, tp skrg mungkin dah berhenti sbb lama x dengar kata pun. mungkin dah berhenti unlimited social app pastu bg feature yg lain

Yup, yang I dengar skarg byak cakap pasal panggilan tanpa had tu. Dgn mesej juga. Hahahahhahaha. Mungkin sbb dah banyak data mereka tak bg free dah kot utk sosial.
Back to top Go down
View user profile
sunflo0303

avatar

Female
Number of posts : 5
Age : 35
Points : 5
Registration date : 21/12/2013

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   15th December 2016, 1:11 pm

ongong123 wrote:


plan celcom baru? bagus ke celcom ni? sebab tak pnah pkai lagi pun membner ade jugak ygb complain psl celcom pnye line dan sebagainye..

plan first platinum is the best!!!! sebab ade itflix free access utk setahun. ak pakai tu kat hostel mmg x terbuat assignments ak sume sebab dok layan movies n drama kat itflix tu hahaha try dulu pakai baru tau ape yg lainnye celcom dgn telco2 lain..
Back to top Go down
View user profile
lukmansia80



Number of posts : 15
Age : 36
Points : 17
Registration date : 23/06/2013

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   15th December 2016, 1:45 pm

tuliperfancy wrote:
sebelum pernah dengar kata telco2 ade offer unlimited social app seperti whatsapp dan wechat, tp skrg mungkin dah berhenti sbb lama x dengar kata pun. mungkin dah berhenti unlimited social app pastu bg feature yg lain

celcom plan yg baru nie sume ade unlimited social apps lagi la sape kate dah berhenti
rugi la kalau dorg berhentikan sbab tu lah tarikan utk org guna plan dorg.
Back to top Go down
View user profile
lukmansia80



Number of posts : 15
Age : 36
Points : 17
Registration date : 23/06/2013

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   15th December 2016, 1:48 pm

heilulu wrote:


kena buat survey dulu, sbb benda ni kena depends by kawasan tempat duduk kau. xbuat survey nanti dpt telco tu line xleh pakai, mampos lah klo camtu.

dulu ak pun buat survey jugak sebelum pakai celcom first gold plan ni rm80 dapat 20GB kot wlupun same mcm DG tapi DG line coverage dia teruk sgt2 harga sama mcm celcom better ak amek celcom je puas hati baru2 ni ak gi hiking kat bukit broga pun boleh dpat line 4G jgak..
Back to top Go down
View user profile
bubu00



Number of posts : 19
Age : 16
Points : 25
Registration date : 25/10/2013

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   16th December 2016, 4:35 pm

ongong123 wrote:


plan celcom baru? bagus ke celcom ni? sebab tak pnah pkai lagi pun membner ade jugak ygb complain psl celcom pnye line dan sebagainye..

mesti la bagus kalau x bagus x kan la kiteorg dok sembang psl plan celcom ni member ko complain pasal line tu maybe time dorg tgh moderation la kot tapi kalau dia port out dari celcom, rugi la dia sebab celcom kat mane2 je dah dpt line 4G LTE
Back to top Go down
View user profile
bubu00



Number of posts : 19
Age : 16
Points : 25
Registration date : 25/10/2013

PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   16th December 2016, 4:39 pm

tuliperfancy wrote:
sebelum pernah dengar kata telco2 ade offer unlimited social app seperti whatsapp dan wechat, tp skrg mungkin dah berhenti sbb lama x dengar kata pun. mungkin dah berhenti unlimited social app pastu bg feature yg lain

mane ade behenti abes tu ak pakai elok je ni hahaha dari mane pulak ko dgr psal ni lain kali rajin2 laa survey kat website telco masing2.. celcom skrg dah mkin murah.. better pkai celcom sebelum end of this year.. promo takat itu je
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp   

Back to top Go down
 
Apa Plan Boleh unlimited guna whatsapp
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
.::BEST1O4.fm::. :: Sembang-sembang-
Jump to: