.::BEST1O4.fm::.

.::BEST1O4.fm::.

Forum BEST104.fm Sensasi Selatan
 
UtamaHomeFAQSearchRegisterUsergroupsLog in

Share | 
 

 IOS or Android

View previous topic View next topic Go down 

IOS(iphone) atau Android?
IOS
50%
 50% [ 1 ]
android
50%
 50% [ 1 ]
Total Votes : 2
 

AuthorMessage
Atiqah12



Number of posts : 23
Age : 25
Points : 33
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: IOS or Android   14th January 2017, 10:22 pm

Saya nak tanya org2 awk rasa IOS :iphone, Ipad....baik sikit
atau Andriod punya phone bagus?
Saya tahu IOS mmg byk org suka, tapi users Android lebih byk ohhh..


Last edited by Atiqah12 on 16th January 2017, 10:28 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
fengsyen



Number of posts : 3
Age : 19
Points : 3
Registration date : 15/01/2017

PostSubject: Re: IOS or Android   15th January 2017, 11:28 pm

celcom ada satu promotion untuk mendaftar dia punya plans lepas tu ambil iphone se..
yg daftar plans ambil smartphone tu ada keburukan jg..nanti mau tukar plans pun x blh..ada contract..Zzz
Back to top Go down
View user profile
Atiqah12



Number of posts : 23
Age : 25
Points : 33
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Re: IOS or Android   16th January 2017, 10:30 pm

fengsyen wrote:
celcom ada satu promotion untuk mendaftar dia punya plans lepas tu ambil iphone se..
yg daftar plans ambil smartphone tu ada keburukan jg..nanti mau tukar plans pun x blh..ada contract..Zzz

Mcm mne dia....terangkan sikit yg berkaitan dgn promosi tu....
Hahh...tapi Celcom ni nampak sgt famous oh...Line dan servis bukan baik ke?
Back to top Go down
View user profile
Abdullah1028



Number of posts : 1
Age : 21
Points : 1
Registration date : 17/01/2017

PostSubject: Re: IOS or Android   17th January 2017, 11:07 pm

fengsyen wrote:
celcom ada satu promotion untuk mendaftar dia punya plans lepas tu ambil iphone se..
yg daftar plans ambil smartphone tu ada keburukan jg..nanti mau tukar plans pun x blh..ada contract..Zzz

Tapi saya tak suka dia punya kontrak, 24 bulan amat panjang, 6 bulan punya harganya amat mahal pula.
Back to top Go down
View user profile
hockwei9



Number of posts : 11
Age : 37
Points : 13
Registration date : 12/03/2013

PostSubject: Re: IOS or Android   18th January 2017, 11:46 am

Android bagus lah, blh jailbreak.
Lagipun harga murah daripada ios.
Zaman skrg tak ramai org pakai ios lagi.
Back to top Go down
View user profile
hockwei9



Number of posts : 11
Age : 37
Points : 13
Registration date : 12/03/2013

PostSubject: Re: IOS or Android   18th January 2017, 11:48 am

Abdullah1028 wrote:

Tapi saya tak suka dia punya kontrak, 24 bulan amat panjang, 6 bulan punya harganya amat mahal pula.

mmg takde org suka kontrak.
Tapi skrg sign up bundle ngan telco mmg kena 2 tahun kontrak... tak kisa telco mana. Unless ko bli from dealer... baru takde kontrak
Back to top Go down
View user profile
cloyy



Number of posts : 3
Age : 23
Points : 5
Registration date : 19/01/2017

PostSubject: Re: IOS or Android   19th January 2017, 12:13 am

hockwei9 wrote:
Android bagus lah, blh jailbreak.
Lagipun harga murah daripada ios.
Zaman skrg tak ramai org pakai ios lagi.
sudah ramai pakai ios dah...i pun nak tukar jugak..kawan i pun tau jailbreak ios10..
ada apa data plan bagus untuk sign up dan ambil iphone x?
Back to top Go down
View user profile
fengsyen



Number of posts : 3
Age : 19
Points : 3
Registration date : 15/01/2017

PostSubject: Re: IOS or Android   19th January 2017, 12:17 am

cloyy wrote:
hockwei9 wrote:
Android bagus lah, blh jailbreak.
Lagipun harga murah daripada ios.
Zaman skrg tak ramai org pakai ios lagi.
sudah ramai pakai ios dah...i pun nak tukar jugak..kawan i pun tau jailbreak ios10..
ada apa data plan bagus untuk sign up dan ambil iphone x?
ye ke boleh jailbreak ios 10?
tengoklah area ko sesuai dengan telco apa...yg datanya banyak sampai gila tu celcom platinum u boleh ambil jika u banyak guna data..
Back to top Go down
View user profile
Atiqah12



Number of posts : 23
Age : 25
Points : 33
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Re: IOS or Android   20th January 2017, 9:00 pm

cloyy wrote:
hockwei9 wrote:
Android bagus lah, blh jailbreak.
Lagipun harga murah daripada ios.
Zaman skrg tak ramai org pakai ios lagi.
sudah ramai pakai ios dah...i pun nak tukar jugak..kawan i pun tau jailbreak ios10..
ada apa data plan bagus untuk sign up dan ambil iphone x?

Ye lah....! Byk kawan2 ku dah tukar iphone, ipad.....
Yg ade ingin tukar tapi x de byk duit, jadi masih pakai Android
Back to top Go down
View user profile
nardilah



Number of posts : 2
Age : 21
Points : 2
Registration date : 20/01/2017

PostSubject: Re: IOS or Android   20th January 2017, 11:24 pm

I sgt suka iphone se punya fungsi,kualiti juga hebat. Skrg byk telco ade buat promosi, dgn harga yg rendah, u blh dapat iphone se. Tak perlu risau tak ade budget sbb u tak perlu beli dgn harga yg tinggi kloi u sign up pelan.
Back to top Go down
View user profile
hafiz21



Number of posts : 2
Age : 22
Points : 2
Registration date : 20/01/2017

PostSubject: Re: IOS or Android   21st January 2017, 12:07 am

Atiqah12 wrote:
Saya nak tanya org2 awk rasa IOS :iphone, Ipad....baik sikit
atau Andriod punya phone bagus?
Saya tahu IOS mmg byk org suka, tapi users Android lebih byk ohhh..

kedua-dua system ada kelebihan masing-masing. Tapi bagi i lebih suka ios sbb byk apps yg lebih kini dn canggih. Tapi iphone sgt mahal, hanya iphone se lebih ekonomikal. Kloi u lebih budget, blh timbang iphone se sbb fungsinya agak sama dgn iphone 6 tapi harganya murah sgt.
Back to top Go down
View user profile
Atiqah12



Number of posts : 23
Age : 25
Points : 33
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Re: IOS or Android   23rd January 2017, 8:14 pm

nardilah wrote:
I sgt suka iphone se punya fungsi,kualiti juga hebat. Skrg byk telco ade buat promosi, dgn harga yg rendah, u blh dapat iphone se. Tak perlu risau tak ade budget sbb u tak perlu beli dgn harga yg tinggi kloi u sign up pelan.

Yg Celcom ade satu pelan yg dgn kontrak 2tahun
Iphone SE Rm188 je....
Yg pelan ni datang dgn baynk2 dat...
Amat berbaloi lah
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: IOS or Android   

Back to top Go down
 
IOS or Android
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
.::BEST1O4.fm::. :: Sembang-sembang :: Undi ZOnE-
Jump to: