.::BEST1O4.fm::.

.::BEST1O4.fm::.

Forum BEST104.fm Sensasi Selatan
 
UtamaHomeFAQSearchRegisterUsergroupsLog in

Share | 
 

 korg kalau kongsi internet data guna byk tak?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Atiqah12



Number of posts : 23
Age : 25
Points : 33
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   21st April 2017, 6:49 pm

korg kalau nk wat hotspot atau share internet guna plan ape yg okay??
aku guna plan biase, terok la laki aku asik share kt dia,data makan byk..tak smpai sblan asik nk kna reload tenet je..aku nk tukar pkai guna line pnya.lg jimat rsanya.
Back to top Go down
View user profile
Hero-Xero



Number of posts : 15
Age : 26
Points : 17
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   25th April 2017, 6:07 pm

gune je prepaid la...skrg kuota byk jugak
xperlu share2, susah sgt
Back to top Go down
View user profile
Hajiman



Number of posts : 2
Age : 20
Points : 2
Registration date : 20/02/2017

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   25th April 2017, 7:43 pm

aq gune celcom first 40gb, tiap2 ari tgok utube ke upload gambar pun xkan habis, nak share dgn diorg pun bleh
Back to top Go down
View user profile
Grailage



Number of posts : 7
Age : 37
Points : 9
Registration date : 26/10/2016

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   26th April 2017, 6:41 pm

Pi outlet2 telco minta rekemen je la...
Dorg mesti tahu pelan apa yg sesuai...
Dulu pernah tgk jugak ada pelan utk tablet...
Pelan camni selalunya ada data byk blh share...
Back to top Go down
View user profile
Grailage



Number of posts : 7
Age : 37
Points : 9
Registration date : 26/10/2016

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   26th April 2017, 6:43 pm

Hajiman wrote:
aq gune celcom first 40gb, tiap2 ari tgok utube ke upload gambar pun xkan habis, nak share dgn diorg pun bleh

Upload gambar mmg tak makn data byk, cuba pi download movie...
3 HD movie dah blh abeskan 40GB data. wakakaka
Back to top Go down
View user profile
shashah



Number of posts : 7
Age : 26
Points : 7
Registration date : 27/04/2017

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   27th April 2017, 5:10 pm

Hajiman wrote:
aq gune celcom first 40gb, tiap2 ari tgok utube ke upload gambar pun xkan habis, nak share dgn diorg pun bleh

aku pakai first gold punya,dah bpa mggu aku wat yg GB share tuh kt 2 adik aku.okay la,nak g mana2 pon ttp bole share.dah buang dah wifi umh aku.aku pkai ni nk peruntukkan bpa pon senang kt adik2 aku tuh.ada 44gb bole share smpai 3line kira okay la,xde slow2 pon.
Back to top Go down
View user profile
shashah



Number of posts : 7
Age : 26
Points : 7
Registration date : 27/04/2017

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   27th April 2017, 6:06 pm

Hero-Xero wrote:
gune je prepaid la...skrg kuota byk jugak
xperlu share2, susah sgt

guna postpaid lg senang..xpyh nk kuar carik tpup..aku guna postpaid senang je,tmbh plan aku pkai ni mmg dah ade plan khas untuk share tenet punya..lg snang
Back to top Go down
View user profile
zaki772



Number of posts : 1
Age : 24
Points : 1
Registration date : 28/04/2017

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   28th April 2017, 9:35 am

Plan yg korg ckp tuk tablet tu hotlink kan tak silap aku la..ada lg ke plan tu?tp data dia bg sllu ckit laa..hmm yg first gold tu shre tu mcm hotspot ke caner?
Back to top Go down
View user profile
johari18



Number of posts : 1
Age : 19
Points : 1
Registration date : 28/04/2017

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   28th April 2017, 2:12 pm

Hero-Xero wrote:
gune je prepaid la...skrg kuota byk jugak
xperlu share2, susah sgt

tp mcm leceh skit prepaid ni kan..nak kna tpup2..postpaid senang skit..
Back to top Go down
View user profile
suzen



Number of posts : 4
Age : 26
Points : 6
Registration date : 02/05/2017

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   2nd May 2017, 11:10 am

zaki772 wrote:
Plan yg korg ckp tuk tablet tu hotlink kan tak silap aku la..ada lg ke plan tu?tp data dia bg sllu ckit laa..hmm yg first gold tu shre tu mcm hotspot ke caner?

tu plan dh lma..data ckit je diorg bg..yg first gold tu ko bole kongsi dgn 3 org..senang bila2 or kt mn2 pon ko nk share pon boleh..ada smpai 44gb..ko bole la suka hati allocate sndri brpa ko nk bg kt diorg yg ko nk shre tuh sbb ko bole manage guna apps dia . kira mudah la ko nk share sbb ko bole control kt apps tu kn..
Back to top Go down
View user profile
Atiqah12



Number of posts : 23
Age : 25
Points : 33
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   2nd May 2017, 11:16 am

aku mmg prefer postpaid..aku dah survey dah,tggu nk rgster je..aku guna clcom je sbb mmg dah ada diorg wat plan utk mudah share ni..GB share..senang je aku tgok..data pon byk..aku mmg tgh cri yg byk pon..
Back to top Go down
View user profile
maomaozai



Number of posts : 2
Age : 27
Points : 2
Registration date : 08/08/2017

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   8th August 2017, 7:01 pm

rasanya bro boleh guna celcome GBshare, murah dan banyak GB boleh share sama kawan!! lagipun dia unlimited call! berbaloi btul dan jimat duit utk reload semata2 utk data je.
Back to top Go down
View user profile
Adrian Liew



Number of posts : 1
Age : 25
Points : 1
Registration date : 10/08/2017

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   10th August 2017, 6:52 pm

maomaozai wrote:
rasanya bro boleh guna celcome GBshare, murah dan banyak GB boleh share sama kawan!! lagipun dia unlimited call! berbaloi btul dan jimat duit utk reload semata2 utk data je.

Brother, anda sudah melanggani celcom GBshare? Betulkah pelan internet berbaloi? Kelajuan internet ia cepat tak? Kawan saya banyak komen bahawa berkongsi kuota internet pasti akan menjejaskan kelajuan internet. Celcom GBshare ini tak ada masalah ini ke?
Back to top Go down
View user profile
LesleyKong



Number of posts : 1
Age : 29
Points : 1
Registration date : 10/08/2017

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   10th August 2017, 7:02 pm

maomaozai wrote:
rasanya bro boleh guna celcome GBshare, murah dan banyak GB boleh share sama kawan!! lagipun dia unlimited call! berbaloi btul dan jimat duit utk reload semata2 utk data je.

Aku berasa pelan internet ini tak berbaloi kepada keluarga yang tidak mempunyai ahli yang banyak. Keluarga macam keluarga aku yang hanya ada 3 orang ahli keluarga pasti tidak dpt mengguna habis kuota internet yang diberi dan kena membayar caj yang tinggi. Tak Berbaloi lah~
Back to top Go down
View user profile
maomaozai



Number of posts : 2
Age : 27
Points : 2
Registration date : 08/08/2017

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   11th August 2017, 10:12 pm

Adrian Liew wrote:
maomaozai wrote:
rasanya bro boleh guna celcome GBshare, murah dan banyak GB boleh share sama kawan!! lagipun dia unlimited call! berbaloi btul dan jimat duit utk reload semata2 utk data je.

Brother, anda sudah melanggani celcom GBshare? Betulkah pelan internet berbaloi? Kelajuan internet ia cepat tak? Kawan saya banyak komen bahawa berkongsi kuota internet pasti akan menjejaskan kelajuan internet. Celcom GBshare ini tak ada masalah ini ke?

I smlm dh pi celcom tanya pelan ni, die ckp x akn affect kelajuan internet la, die kongsi internet mlalui app, bkn hot spot, kelajuan tu, blm try la, sbb i kena bincang ngan family member i, lepas i dah start guna, i update cni ya!
Back to top Go down
View user profile
tatagaga



Number of posts : 1
Age : 27
Points : 1
Registration date : 11/08/2017

PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   11th August 2017, 10:18 pm

LesleyKong wrote:
maomaozai wrote:
rasanya bro boleh guna celcome GBshare, murah dan banyak GB boleh share sama kawan!! lagipun dia unlimited call! berbaloi btul dan jimat duit utk reload semata2 utk data je.

Aku berasa pelan internet ini tak berbaloi kepada keluarga yang tidak mempunyai ahli yang banyak. Keluarga macam keluarga aku yang hanya ada 3 orang ahli keluarga pasti tidak dpt mengguna habis kuota internet yang diberi dan kena membayar caj yang tinggi. Tak Berbaloi lah~

die ada pelan utk 3org, u blh ambik First Gold Plus with GBshare, die offer 40GB, RM98/bln, agaknya 1org dpt 13GB ngan harga RM33/bln, agak berbaloi la.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: korg kalau kongsi internet data guna byk tak?   

Back to top Go down
 
korg kalau kongsi internet data guna byk tak?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
.::BEST1O4.fm::. :: Sembang-sembang-
Jump to: