.::BEST1O4.fm::.

.::BEST1O4.fm::.

Forum BEST104.fm Sensasi Selatan
 
UtamaHomeFAQSearchRegisterUsergroupsLog in

Share | 
 

 Keroncong...boringnya...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
yusri



Male
Number of posts : 71
Age : 40
Points : 0
Registration date : 10/10/2006

PostSubject: Keroncong...boringnya...   11th October 2006, 3:48 am

Tidak berniat nak menyinggung mana2 pihak tapi saya tak suka langsung
lagu2 keroncong.

Juga lagu2 jazz sebelum jam 6 petang.
Jazz tu bulan Ramadhan saja ke?

Format lama best.
Zed the Jet dari jam 2 pm hingga 6pm.

6pm...lagu etnik.
Sapa ada lagu 'Gadis Johor' - Ayai Illusi?

Best sangat lagu tu.
Kalau jodoh dengan orang Johor, sure pasang lagu tu time sanding..hehehe.
Back to top Go down
View user profile http://forum.lowyat.net/index.php?
nashpontian
Admin


Male
Number of posts : 546
Age : 31
Localisation : Jay Bee
Points : 0
Registration date : 09/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   11th October 2006, 12:20 pm

yusri wrote:
Tidak berniat nak menyinggung mana2 pihak tapi saya tak suka langsung
lagu2 keroncong.

Juga lagu2 jazz sebelum jam 6 petang.
Jazz tu bulan Ramadhan saja ke?

Format lama best.
Zed the Jet dari jam 2 pm hingga 6pm.

6pm...lagu etnik.
Sapa ada lagu 'Gadis Johor' - Ayai Illusi?

Best sangat lagu tu.
Kalau jodoh dengan orang Johor, sure pasang lagu tu time sanding..hehehe.

1. ok tak pe tp sy suke dgr lagu keroncong sbb dh martabat masyarat negeri johor sbb ada org jawa ske dgr lagu mcm tu.
2. lagu jazz tu setiap hari pd jam 4-6 pd isnin-jumaat tak kire ramadhan or raya ttp ada sbb lagu tu koleksi TMJ.
3. zed mmg dr jam 2-6 ptg pd isnin- jumaat tp tak ten2 kalo dia ada hal tp knp?
4. lagu tu nk ke? tp tggu emr jwp sbb tu rancangan dia.
5. lagu tu mmg best sbb ayai tu org johor,tak silap e2 lagu ciptaan nya. kalo jodoh dgn org johor sukar dgr lagu tu kt majlis2 sbb lagu tu ssh nk jumpe kt mne2 kedai..

_________________
myFacebook
FriendsterKu
MyBestClub
TV3 ONLINE.TV
myBlog
Radio Ku
Jgn Lupa Mendgrkan Best104 Sensasi Selatan Di
104.1FM 94.8FM 102.5FM
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/deejay.nash
yusri



Male
Number of posts : 71
Age : 40
Points : 0
Registration date : 10/10/2006

PostSubject: hmmm...   11th October 2006, 4:34 pm

nash_pontian wrote:
yusri wrote:
Tidak berniat nak menyinggung mana2 pihak tapi saya tak suka langsung
lagu2 keroncong.

Juga lagu2 jazz sebelum jam 6 petang.
Jazz tu bulan Ramadhan saja ke?

Format lama best.
Zed the Jet dari jam 2 pm hingga 6pm.

6pm...lagu etnik.
Sapa ada lagu 'Gadis Johor' - Ayai Illusi?

Best sangat lagu tu.
Kalau jodoh dengan orang Johor, sure pasang lagu tu time sanding..hehehe.

1. ok tak pe tp sy suke dgr lagu keroncong sbb dh martabat masyarat negeri johor sbb ada org jawa ske dgr lagu mcm tu.
2. lagu jazz tu setiap hari pd jam 4-6 pd isnin-jumaat tak kire ramadhan or raya ttp ada sbb lagu tu koleksi TMJ.
3. zed mmg dr jam 2-6 ptg pd isnin- jumaat tp tak ten2 kalo dia ada hal tp knp?
4. lagu tu nk ke? tp tggu emr jwp sbb tu rancangan dia.
5. lagu tu mmg best sbb ayai tu org johor,tak silap e2 lagu ciptaan nya. kalo jodoh dgn org johor sukar dgr lagu tu kt majlis2 sbb lagu tu ssh nk jumpe kt mne2 kedai..

Oo...baru faham.
Ramai orang Jawa minat.
Back to top Go down
View user profile http://forum.lowyat.net/index.php?
nashpontian
Admin


Male
Number of posts : 546
Age : 31
Localisation : Jay Bee
Points : 0
Registration date : 09/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   11th October 2006, 10:34 pm

Ramai gak..

_________________
myFacebook
FriendsterKu
MyBestClub
TV3 ONLINE.TV
myBlog
Radio Ku
Jgn Lupa Mendgrkan Best104 Sensasi Selatan Di
104.1FM 94.8FM 102.5FM
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/deejay.nash
Mr_aRiL



Male
Number of posts : 760
Age : 31
Localisation : SiRDuNk SeLaNgOr
Emploi : BaHaYa SiOt..huhu
Loisirs : http://www.friendster.com/aril8337
Points : 1
Registration date : 07/10/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   12th October 2006, 12:00 am

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

tul 2... Cool
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ariL_8337
renjer_hutan



Male
Number of posts : 310
Age : 35
Localisation : JOHOR BAHRU
Emploi : swasta
Points : 0
Registration date : 28/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   16th October 2006, 9:51 pm

setau akulah apa yg fiza bagi tau dulu segmen lagu keroncong ni sebenarnya baginda sultan johor yg dengar...kirenya khas untuk baginda..time2 macam tu lah baginda akan dengar keroncong..dah line2 dia nak buat macam mana kan...lagi pun best104 ni baginda yg punyer...so,ikut jerlah..tak nak dengar tukar lain abis citer...tapi kadang2 layan keroncong ni best gak..dia punya lentok irama pergh..lena mataku... Razz
Back to top Go down
View user profile
yusri



Male
Number of posts : 71
Age : 40
Points : 0
Registration date : 10/10/2006

PostSubject: ana...   17th October 2006, 7:39 am

renjer_hutan wrote:
setau akulah apa yg fiza bagi tau dulu segmen lagu keroncong ni sebenarnya baginda sultan johor yg dengar...kirenya khas untuk baginda..time2 macam tu lah baginda akan dengar keroncong..dah line2 dia nak buat macam mana kan...lagi pun best104 ni baginda yg punyer...so,ikut jerlah..tak nak dengar tukar lain abis citer...tapi kadang2 layan keroncong ni best gak..dia punya lentok irama pergh..lena mataku... Razz

rasanya 'Keroncong Untuk Ana' - M.Nasir lah satu2nya keroncong yang
aku suka
Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://forum.lowyat.net/index.php?
Mr_aRiL



Male
Number of posts : 760
Age : 31
Localisation : SiRDuNk SeLaNgOr
Emploi : BaHaYa SiOt..huhu
Loisirs : http://www.friendster.com/aril8337
Points : 1
Registration date : 07/10/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   17th October 2006, 5:27 pm

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ariL_8337
renjer_hutan



Male
Number of posts : 310
Age : 35
Localisation : JOHOR BAHRU
Emploi : swasta
Points : 0
Registration date : 28/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   17th October 2006, 9:37 pm

yap aku suka lagu tu..bait lirik terlalu puitis.. Smile
Back to top Go down
View user profile
nashpontian
Admin


Male
Number of posts : 546
Age : 31
Localisation : Jay Bee
Points : 0
Registration date : 09/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   17th October 2006, 10:08 pm

renjer_hutan wrote:
yap aku suka lagu tu..bait lirik terlalu puitis.. Smile

bgs la kau nie ezad..

_________________
myFacebook
FriendsterKu
MyBestClub
TV3 ONLINE.TV
myBlog
Radio Ku
Jgn Lupa Mendgrkan Best104 Sensasi Selatan Di
104.1FM 94.8FM 102.5FM
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/deejay.nash
renjer_hutan



Male
Number of posts : 310
Age : 35
Localisation : JOHOR BAHRU
Emploi : swasta
Points : 0
Registration date : 28/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   17th October 2006, 11:08 pm

bagus?..lain macam jer ni... Question
Back to top Go down
View user profile
nashpontian
Admin


Male
Number of posts : 546
Age : 31
Localisation : Jay Bee
Points : 0
Registration date : 09/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   18th October 2006, 11:35 am

renjer_hutan wrote:
bagus?..lain macam jer ni... Question

apa yg lain mcm? scratch

_________________
myFacebook
FriendsterKu
MyBestClub
TV3 ONLINE.TV
myBlog
Radio Ku
Jgn Lupa Mendgrkan Best104 Sensasi Selatan Di
104.1FM 94.8FM 102.5FM
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/deejay.nash
Sakura Biru



Female
Number of posts : 92
Age : 35
Localisation : sening hill
Emploi : my boss
Points : 14
Registration date : 29/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   19th October 2006, 12:48 am


sorry to say la... aku mmg tak minat keroncong nie... tp..klu lagu2 melayu deli...aku suka jugak... Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
renjer_hutan



Male
Number of posts : 310
Age : 35
Localisation : JOHOR BAHRU
Emploi : swasta
Points : 0
Registration date : 28/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   19th October 2006, 9:41 pm

takpelah..tapi lagu KERONCONG UNTUK SAKURA minat tak?... cyclops bom
Back to top Go down
View user profile
Sakura Biru



Female
Number of posts : 92
Age : 35
Localisation : sening hill
Emploi : my boss
Points : 14
Registration date : 29/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   20th October 2006, 12:32 am

renjer_hutan wrote:
takpelah..tapi lagu KERONCONG UNTUK SAKURA minat tak?... cyclops bom

tak minat la...sbb lom wujud lagi....
Razz Razz

keroncong tuk ana je..satu2nye lagu keroncong yg best bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
yusri



Male
Number of posts : 71
Age : 40
Points : 0
Registration date : 10/10/2006

PostSubject: nangis...   20th October 2006, 4:29 am

Sakura wrote:
renjer_hutan wrote:
takpelah..tapi lagu KERONCONG UNTUK SAKURA minat tak?... cyclops bom

tak minat la...sbb lom wujud lagi....
Razz Razz

keroncong tuk ana je..satu2nye lagu keroncong yg best bounce bounce

nangis dengar lagu tu.
kisah cinta yang ditolak.
tapi lelama ok dah...tak ingat dah...hehe...huhu..
Back to top Go down
View user profile http://forum.lowyat.net/index.php?
Mr_aRiL



Male
Number of posts : 760
Age : 31
Localisation : SiRDuNk SeLaNgOr
Emploi : BaHaYa SiOt..huhu
Loisirs : http://www.friendster.com/aril8337
Points : 1
Registration date : 07/10/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   21st October 2006, 12:52 am

Laughing Laughing Laughing Laughing

nanti aril uat lirik lagu keroncong untuk sakura..


Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ariL_8337
nashpontian
Admin


Male
Number of posts : 546
Age : 31
Localisation : Jay Bee
Points : 0
Registration date : 09/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   21st October 2006, 9:35 pm

Basketball

_________________
myFacebook
FriendsterKu
MyBestClub
TV3 ONLINE.TV
myBlog
Radio Ku
Jgn Lupa Mendgrkan Best104 Sensasi Selatan Di
104.1FM 94.8FM 102.5FM
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/deejay.nash
Mr_aRiL



Male
Number of posts : 760
Age : 31
Localisation : SiRDuNk SeLaNgOr
Emploi : BaHaYa SiOt..huhu
Loisirs : http://www.friendster.com/aril8337
Points : 1
Registration date : 07/10/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   24th October 2006, 5:09 am

Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ariL_8337
superdan



Male
Number of posts : 47
Age : 32
Localisation : NEGeriku JOHOR Darul Takzim
Points : 0
Registration date : 13/11/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   20th March 2007, 6:56 pm

dengar jangan tak dengar.....

dengar jangan buat-buat dengar.....
Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep
Back to top Go down
View user profile http://superdanstar.blogspot.com
nashpontian
Admin


Male
Number of posts : 546
Age : 31
Localisation : Jay Bee
Points : 0
Registration date : 09/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   21st March 2007, 10:09 pm

atau lebih baik jd pendengar setia dari jd pemerhati atau pengritik...

_________________
myFacebook
FriendsterKu
MyBestClub
TV3 ONLINE.TV
myBlog
Radio Ku
Jgn Lupa Mendgrkan Best104 Sensasi Selatan Di
104.1FM 94.8FM 102.5FM
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/deejay.nash
payjal



Male
Number of posts : 7
Age : 30
Localisation : gelang patah, now ukm
Points : 1
Registration date : 21/03/2007

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   24th March 2007, 12:04 am

Very Happy masing-masing ada citarasa tersendiri dan adakalanya kritikan itu harus dilihat kerana mungkin dapat membaiki apa yang seharusnya kita lakukan. tidak akan ada semua pihak yang berpuas hati dengan segalanya tetapi biarlah diimbangi dengan rasa tolak ansur kerana ada juga permintaan kita yang tertunai...... jadi fikir-fikirkanlah.... Wink
dan tak lupa juga seni budaya kita........... jatuhnya martabat sesebuah bangsa itu kerana kita sendiri tidak memandangnya Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
nashpontian
Admin


Male
Number of posts : 546
Age : 31
Localisation : Jay Bee
Points : 0
Registration date : 09/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   24th March 2007, 8:49 pm

payjal wrote:
Very Happy masing-masing ada citarasa tersendiri dan adakalanya kritikan itu harus dilihat kerana mungkin dapat membaiki apa yang seharusnya kita lakukan. tidak akan ada semua pihak yang berpuas hati dengan segalanya tetapi biarlah diimbangi dengan rasa tolak ansur kerana ada juga permintaan kita yang tertunai...... jadi fikir-fikirkanlah.... Wink
dan tak lupa juga seni budaya kita........... jatuhnya martabat sesebuah bangsa itu kerana kita sendiri tidak memandangnya Rolling Eyes

payjal...
saya sokong awk...
jaga seni dan budaya kita...

_________________
myFacebook
FriendsterKu
MyBestClub
TV3 ONLINE.TV
myBlog
Radio Ku
Jgn Lupa Mendgrkan Best104 Sensasi Selatan Di
104.1FM 94.8FM 102.5FM
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/deejay.nash
Mr_aRiL



Male
Number of posts : 760
Age : 31
Localisation : SiRDuNk SeLaNgOr
Emploi : BaHaYa SiOt..huhu
Loisirs : http://www.friendster.com/aril8337
Points : 1
Registration date : 07/10/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   21st April 2007, 4:40 am

Basketball Basketball good boys........ Wink
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ariL_8337
bandiamuk



Male
Number of posts : 1
Age : 29
Points : 0
Registration date : 10/07/2007

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   10th July 2007, 1:02 pm

lagu kroncong ni besla kalo lyn time tgh belaja
lgipun ini adalah minat sultan johor sendiri tao

yusri wrote:
Tidak berniat nak menyinggung mana2 pihak tapi saya tak suka langsung
lagu2 keroncong.

Juga lagu2 jazz sebelum jam 6 petang.
Jazz tu bulan Ramadhan saja ke?

Format lama best.
Zed the Jet dari jam 2 pm hingga 6pm.

6pm...lagu etnik.
Sapa ada lagu 'Gadis Johor' - Ayai Illusi?

Best sangat lagu tu.
Kalau jodoh dengan orang Johor, sure pasang lagu tu time sanding..hehehe.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Male
Number of posts : 159
Age : 16
Localisation : Johor Bahru,Johor.
Points : 46
Registration date : 09/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   10th July 2007, 10:33 pm

bandiamuk wrote:
lagu kroncong ni besla kalo lyn time tgh belaja
lgipun ini adalah minat sultan johor sendiri tao

yusri wrote:
Tidak berniat nak menyinggung mana2 pihak tapi saya tak suka langsung
lagu2 keroncong.

Juga lagu2 jazz sebelum jam 6 petang.
Jazz tu bulan Ramadhan saja ke?

Format lama best.
Zed the Jet dari jam 2 pm hingga 6pm.

6pm...lagu etnik.
Sapa ada lagu 'Gadis Johor' - Ayai Illusi?

Best sangat lagu tu.
Kalau jodoh dengan orang Johor, sure pasang lagu tu time sanding..hehehe.

Terima Kasih Atasa sokongan Anda..

_________________
Best104.fm Sensasi Selatan
104.1FM,94.8FM,102.5FM
Enjoy Layan Best104 Di Internet.


Jom sertai Facebook MyBest disini
Back to top Go down
View user profile http://best104.smileyforum.net
Mr_aRiL



Male
Number of posts : 760
Age : 31
Localisation : SiRDuNk SeLaNgOr
Emploi : BaHaYa SiOt..huhu
Loisirs : http://www.friendster.com/aril8337
Points : 1
Registration date : 07/10/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   13th July 2007, 12:25 am

Smile Very Happy Smile Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ariL_8337
nashpontian
Admin


Male
Number of posts : 546
Age : 31
Localisation : Jay Bee
Points : 0
Registration date : 09/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   16th July 2007, 9:29 pm

afro wassup..

_________________
myFacebook
FriendsterKu
MyBestClub
TV3 ONLINE.TV
myBlog
Radio Ku
Jgn Lupa Mendgrkan Best104 Sensasi Selatan Di
104.1FM 94.8FM 102.5FM
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/deejay.nash
tulip_putih@KL



Number of posts : 48
Points : 0
Registration date : 26/09/2007

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   28th September 2007, 2:21 pm

kadang2 layan la gak keroncong ney...

sbb aku + ayah suker dengao lagu2 lama n lagu2 klasik....

terutama lagu tuh...aper ntah nama nyer...yang dalam cerita GURINDAM JIWA


haa.....kalu dengar lagu tu sambil lipat kain...

ha ha ah aha...terasa mcm org dulu2 plak....(nk ckp..mcm pompuan mlayu terakhir sbnrnya... geek )


Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
ady_boys



Male
Number of posts : 69
Age : 35
Points : 3
Registration date : 28/03/2007

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   8th January 2008, 2:22 am

lol! lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
puyu



Male
Number of posts : 562
Age : 31
Localisation : batu pahat~kota tinggi
Points : 465
Registration date : 29/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   5th March 2008, 11:41 pm

keroncong ni ade tuan nyer...
ni kalu tau tuan nyer mau kene penampo gaban barang selempang dua... hahaaa Laughing
sori bro gurau je..
Back to top Go down
View user profile
robby1103



Number of posts : 3
Age : 33
Points : 3
Registration date : 01/01/2010

PostSubject: Keroncong Emas   1st January 2010, 5:12 am

Dari Nama segment (KERONCONG EMAS) je dah boleh imagine, lambang keunikan dan dah jadi salah satu Identiti Negeri Johor.

Bukan saja salah satu genre muzik kegemaran Kebawah Duli (DYMM Sultan Johor)malah hinggakan kemana2 warga johor kerap dikaitkan dengan keroncong.

Jadi kepada mereka2 yg sayangkan nilai2 seni budaya dalam bentuk muzik sebegini. Very Happy 2 thumbs up (Tahniah) untuk anda kerana sedikit sebanyak dengan sokongan anda sekurang2nya nilai budaya sebegini tak luput ditelan zaman Teknologi dan Inovasi ini.


P/S: jikalau ada sesiapa yg berminat untuk belajar asas muzik/vokal keroncong, anda boleh rujuk kepada :
En. Ismail Zambahari di Pejabat Bahagian Pembangunan Muzik Yayasan Warisan Johor, Bangunan Lot 676 (Berhadapan Surau Al-Rahman)
Back to top Go down
View user profile
robby1103



Number of posts : 3
Age : 33
Points : 3
Registration date : 01/01/2010

PostSubject: Individu rujukan di YWJ (Keroncong)   4th January 2010, 2:12 pm

http://www.facebook.com/GUITAR.IB?v=wall&viewas=1198370639
Back to top Go down
View user profile
roslan



Number of posts : 1
Age : 65
Points : 1
Registration date : 22/01/2010

PostSubject: Kekal kan Irama Keroncong   30th January 2010, 11:08 pm

Almarhum begitu meminati Irama keroncong semasa hayatnya masih ada. Saya kira Irama keroncong ini mesti terus dikekalkan didalam rancangan Best 104. Irama Keroncong begitu asyik dan mendayu ketika malam syhadu. Irama Keroncong amat sesuai pada waktu begitu.

Oleh yang demikian saya menharapkan Best 104 mengekalkan format Irama keroncong ini pada waktu yang sama seperti sediakala walaupun Almarhum sudah tiada dan telah meninggalkan kita. Tambahan pulak tiada Stesyen Radio di Tanahair kita menyediakan rancangan Khas (Irama keroncong). Oleh yang demikian saya menyokong penuh supaya rancangan ini kekal seperti sediakala.

Alfatihah
Back to top Go down
View user profile
robby1103



Number of posts : 3
Age : 33
Points : 3
Registration date : 01/01/2010

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   31st January 2010, 12:22 am

Setuju..setuju..demi Pusaka Warisan NUSANTARA...
Back to top Go down
View user profile
pagirl



Number of posts : 2265
Points : 1222
Registration date : 22/11/2007

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   2nd April 2010, 3:27 pm

heh!



setuju gak..
heh




pirat
Back to top Go down
View user profile
puyu



Male
Number of posts : 562
Age : 31
Localisation : batu pahat~kota tinggi
Points : 465
Registration date : 29/09/2006

PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   2nd April 2010, 11:55 pm

keroncong...saya mesti pilih!!! Smile kekadang bosan dgn lagu2 moden yg ade skang ni...
Back to top Go down
View user profile
rahmank



Male
Number of posts : 4
Age : 48
Localisation : pasir gudang
Points : 6
Registration date : 15/03/2010

PostSubject: tak tersinggung tapi terasa hati juga   15th April 2010, 1:46 am

yusri wrote:
Tidak berniat nak menyinggung mana2 pihak tapi saya tak suka langsung
lagu2 keroncong.

Juga lagu2 jazz sebelum jam 6 petang.
Jazz tu bulan Ramadhan saja ke?

Format lama best.
Zed the Jet dari jam 2 pm hingga 6pm.

6pm...lagu etnik.
Sapa ada lagu 'Gadis Johor' - Ayai Illusi?

Best sangat lagu tu.
Kalau jodoh dengan orang Johor, sure pasang lagu tu time sanding..hehehe.
Back to top Go down
View user profile
rahmank



Male
Number of posts : 4
Age : 48
Localisation : pasir gudang
Points : 6
Registration date : 15/03/2010

PostSubject: yang ku suka tak akan ku paksakan untuk orang lain   15th April 2010, 2:02 am

orang muda muda tak per lah dengar lagu lagu sekarang ni..bagi kawan yang agak berumur sikit ni..keronchong memang alternatif bagi kebanyakan lagu lagu yang ada sekarang ni.Bukan tak menangkap lagu ke musik ke apa jer lah yang menjadi kegemaran anak anak muda sekarang ni,tapi bagi kawan semua tu bukan untuk kawan,tentu ada orang lain yang sudi mendengarnya,mahupun menikmatinya.Tak adalah tersinggung...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Keroncong...boringnya...   Today at 9:08 am

Back to top Go down
 
Keroncong...boringnya...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
.::BEST1O4.fm::. :: Komen Anda-
Jump to: