.::BEST1O4.fm::.

.::BEST1O4.fm::.

Forum BEST104.fm Sensasi Selatan
 
UtamaHomeFAQSearchRegisterUsergroupsLog in

Share | 
 

 S8 baru mahal sangat?!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
drax86



Number of posts : 25
Age : 31
Points : 29
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: S8 baru mahal sangat?!   22nd May 2017, 11:13 pm

Saya dengar sekarang harga S8 di Samsung punya retail adalah RM3299, mahal sangat. Nak beli itu second-hand punya tapi tak ada org nak jual kerana S8 ini baru launch saja! Sesiapa tahu ada apa-apa offer utk S8 ni?
Back to top Go down
View user profile
nardilah



Number of posts : 2
Age : 20
Points : 2
Registration date : 20/01/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   24th May 2017, 11:07 pm

I tau skrg byk telco ada buat byk promotion, u blh check celcom sbb ada easyphone pelan yg membolehkan pengguna celcom beli samsung S8 secara ansuran.
Back to top Go down
View user profile
hafiz21



Number of posts : 2
Age : 22
Points : 2
Registration date : 20/01/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   24th May 2017, 11:20 pm

i rasa u blh beli online sbb byk kedai online ada beri byk diskaun seperti 11 street, lazada dn sebagainya. U blh buat research sebelum beli.
Back to top Go down
View user profile
SuperHussein



Number of posts : 2
Age : 21
Points : 2
Registration date : 25/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   25th May 2017, 12:08 am

Saya tahu sekarang lazada ada promosi, tapi masih memerlukan RM3000 utk beli itu S8. Beli dekat celcom lebih murah, macam lebih kurang RM2500 saja
Back to top Go down
View user profile
SuperHussein



Number of posts : 2
Age : 21
Points : 2
Registration date : 25/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   25th May 2017, 12:14 am

Dan sekarang kita boleh beli dgn ansuran dekat Celcom juga, RM145 saja setiap bulan
Back to top Go down
View user profile
zetishah



Number of posts : 2
Age : 19
Points : 2
Registration date : 25/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   25th May 2017, 10:10 pm

SuperHussein wrote:
Dan sekarang kita boleh beli dgn ansuran dekat Celcom juga, RM145 saja setiap bulan
Beli secara ansuran perlu terikat pada kontrak selama 2 tahun, kloii u mau tukar kepada telco lain, tu akan jadi masalah sbb sudah sign kontrak.
Back to top Go down
View user profile
zetishah



Number of posts : 2
Age : 19
Points : 2
Registration date : 25/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   25th May 2017, 10:22 pm

I rasa samsung punya smartphone semakin hari semakain mahal, harganya semakin sama dgn iphone. samsung selalu keluar smartphone baru, tak berbaloi utk beli.
Back to top Go down
View user profile
jahidshah



Number of posts : 2
Age : 21
Points : 2
Registration date : 31/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   31st May 2017, 1:36 pm

nardilah wrote:
I tau skrg byk telco ada buat byk promotion, u blh check celcom sbb ada easyphone pelan yg membolehkan pengguna celcom beli samsung S8 secara ansuran.
Skrg celcom punya pelan easyphone sgt senang, tak perlu kad kredit pun blh beli samsung S8. Dgn guna pelan ni, maslah kewangan akan diselesai.
Back to top Go down
View user profile
jahidshah



Number of posts : 2
Age : 21
Points : 2
Registration date : 31/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   31st May 2017, 1:37 pm

zetishah wrote:
I rasa samsung punya smartphone semakin hari semakain mahal,  harganya semakin sama dgn iphone. samsung selalu keluar smartphone baru, tak berbaloi utk beli.
Sbb skrg byk barang naik harga dn samsung punya smartphone guna teknologi yg paling canggih. Oleh tu harganya akan lebih tinggi. U blh guna celcom punya pelan easyphone kloii u tak de wang yg lebih utk beli.
Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 25
Age : 31
Points : 29
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   31st May 2017, 3:16 pm

SuperHussein wrote:
Dan sekarang kita boleh beli dgn ansuran dekat Celcom juga, RM145 saja setiap bulan

RM145 sebulan utk beli fhone dan saya mesti beli pelan data dia bersamakan? Pelan data Celcom yang termurah berapa sebulan ya?
Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 25
Age : 31
Points : 29
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   31st May 2017, 3:18 pm

Dan jika saya beli S8 dekat Celcom kan, saya punya fhone akan dpt warranty ke? Jika fhone saya rosak dalam tempoh contract ni, boleh tukar kpd fhone baru ke?
Back to top Go down
View user profile
iko



Number of posts : 3
Age : 23
Points : 3
Registration date : 16/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   10th July 2017, 2:28 pm

drax86 wrote:
Saya dengar sekarang harga S8 di Samsung punya retail adalah RM3299, mahal sangat. Nak beli itu second-hand punya tapi tak ada org nak jual kerana S8 ini baru launch saja! Sesiapa tahu ada apa-apa offer utk S8 ni?

memang lar , siapa akan jual hp baru ni .Baru minggu leps mmbr i ni tkr hp android huaiwei punya kt telko celcom , sbb skrg ni dia org buat promosi kot .you boleh cuba gi telko celcom tanya jugak .


Last edited by iko on 10th July 2017, 2:29 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : eror type spel)
Back to top Go down
View user profile
shashah



Number of posts : 7
Age : 26
Points : 7
Registration date : 27/04/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   11th July 2017, 10:36 am

iko wrote:
memang lar , siapa akan jual hp baru ni .Baru minggu leps mmbr i ni tkr hp android huaiwei punya kt telko celcom , sbb skrg ni dia org buat promosi kot .you boleh cuba gi telko celcom tanya jugak .

brape mmber awk dpt?beza byk x dgn bli sebijik trus tu??kwn sy bli mhal giler..ada jgk org sggest sign up dgn tlco..
Back to top Go down
View user profile
suzen



Number of posts : 4
Age : 26
Points : 6
Registration date : 02/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   11th July 2017, 11:57 am

shashah wrote:
brape mmber awk dpt?beza byk x dgn bli sebijik trus tu??kwn sy bli mhal giler..ada jgk org sggest sign up dgn tlco..

hrga lain la sbb bole byar guna installment punya.tp hutang la.komitment bulan2 ko trok ckit la..cari la tlco yg bulan2 byar xmhal..ko survey dlu
Back to top Go down
View user profile
inthini



Number of posts : 2
Age : 38
Points : 2
Registration date : 18/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   12th July 2017, 11:54 am

i tak faham kenapa nak ambil android smartphone tu dekat telko lagi pon nak buat installemet . android phone bole beli kat kedai phone ataupon kedai ori kot ..sebab harga kt telko tu mmg berbeza dan mahal klaw tak salah saya
Back to top Go down
View user profile
Atiqah12



Number of posts : 22
Age : 25
Points : 32
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   12th July 2017, 2:32 pm

drax86 wrote:
Saya dengar sekarang harga S8 di Samsung punya retail adalah RM3299, mahal sangat. Nak beli itu second-hand punya tapi tak ada org nak jual kerana S8 ini baru launch saja! Sesiapa tahu ada apa-apa offer utk S8 ni?

Skrg dah tak byk offer utk S8... Sbb dh beberapa bln dh S8 keluar.
Rasanya tinggal telco je yg ada plan utk S8 blh lah pi survey.
Ari tu, pi celcom outlet byr bill nampak ada installment plan baru utk S8.
Back to top Go down
View user profile
syamilimran



Number of posts : 2
Age : 39
Points : 2
Registration date : 18/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   12th July 2017, 4:42 pm

better ambil dekat kedai handphone ataupon kedai smsng center je , jagan ambil dekat telco sebab ada banyak procedure tau , kena ambil package dorang sekali pulak . kalau tak mampu byr skeli gus tu pon , u simpan duit dulu lepas dah cukup baru beli je jgn byr tiap2 bln ,lagi terok ooo


Last edited by syamilimran on 12th July 2017, 4:44 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : delete symbol)
Back to top Go down
View user profile
ZhairMal



Number of posts : 1
Age : 18
Points : 1
Registration date : 12/07/2017

PostSubject: S8 baru mahal sangat?!   12th July 2017, 11:43 pm

Pada pandangan saya, fungsi dan spesifikasi telefon pintar serta permintaan pengguna telefon pintar yang semakin meningkat meningkatkan harga S8. Harga S8 tidak dikira mahal jika pengguna tersebut suka akan fungsi dan spesifikasi S8. Ia adalah berbaloi walaupun mahal sikit.
Back to top Go down
View user profile
munir



Number of posts : 3
Age : 32
Points : 3
Registration date : 19/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   13th July 2017, 11:24 am

syamilimran wrote:
better ambil dekat kedai handphone ataupon kedai smsng center je , jagan ambil dekat telco sebab ada banyak procedure tau , kena ambil package dorang sekali pulak . kalau tak mampu byr skeli gus tu pon , u simpan duit dulu lepas dah cukup baru beli je jgn byr tiap2 bln ,lagi terok ooo

eh,sy beli kat telco je 2 bln lps,xde mslh pon..xde byk pon procedure ke ape..mcm biasa je..skrg pon msih mmpu je lg byar..xde la amik pckge diorg,sbb android ni xde had nk amik plan yg mn2..nk maintain plan yg skrg pon xde mslh.sy amik plan yg plg murah..xde hal..lgpun klu org yg bru nk sign pon msih bole dpt blik duit upfront tu..xde beban pon
Back to top Go down
View user profile
munir



Number of posts : 3
Age : 32
Points : 3
Registration date : 19/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   13th July 2017, 11:32 am

Joy Yap wrote:
Pada pandangan saya, fungsi dan spesifikasi  telefon pintar serta permintaan pengguna telefon pintar yang semakin meningkat meningkatkan harga S8. Harga S8 tidak dikira mahal jika pengguna tersebut suka akan fungsi dan spesifikasi S8. Ia adalah berbaloi walaupun mahal sikit.

mmg s8 mhal la.kalau yg mmpu beli xde mslh pon..kalau org yg xmmpu mcm sy ni hnya bole bli guna installment plan je..tp sekurangnye2 tu cara yg okay la kalau nk pkai jgk fon mhl2...cri la yg installment murah..mcm sy plih easyphone celcom sbb bulan2 xmhal sgt..so berani la byar
Back to top Go down
View user profile
RIDER121



Number of posts : 1
Age : 25
Points : 1
Registration date : 13/07/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   13th July 2017, 8:26 pm

I amat setuju dengan pandangan @Munir dan @Joy Yap. Dengan adanya installment plan, orang ramai yang bukan daripada kalangan orang berada pun berpeluang untuk membeli S8 ini.
Back to top Go down
View user profile
iko



Number of posts : 3
Age : 23
Points : 3
Registration date : 16/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   14th July 2017, 2:48 pm

RIDER121 wrote:
I amat setuju dengan pandangan @Munir dan @Joy Yap. Dengan adanya installment plan, orang ramai yang bukan daripada kalangan orang berada pun berpeluang untuk membeli S8 ini.

memang betul juga , sebab skrg hp2 pon dah mahal sgt mcm kena ambik gaji 1 bln terus byr sekali je .Susah jugak kan bagi org tak mampu nak beli .So plan mcm ni lar bagus utk org yg nak ambik ke or tukar hp baru . Lagi pon skrg kt telc celcom ni ada promo juga ..bole lar ambik device baru tanpa ada kad kredit dengan takde pembayran pendahuluan .
Back to top Go down
View user profile
Atiqah12



Number of posts : 22
Age : 25
Points : 32
Registration date : 05/07/2016

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   14th July 2017, 3:15 pm

ZhairMal wrote:
Pada pandangan saya, fungsi dan spesifikasi  telefon pintar serta permintaan pengguna telefon pintar yang semakin meningkat meningkatkan harga S8. Harga S8 tidak dikira mahal jika pengguna tersebut suka akan fungsi dan spesifikasi S8. Ia adalah berbaloi walaupun mahal sikit.

setuju jugak , sbb walaupon mahal sikit atleast bole la relaks cikit kan sbb bole byr tiap2 bln lagi pon kalau ada apa damage jugak dia org ada device protection bagi pengguna dowang ,so kira dh ok kan .... cheers
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   

Back to top Go down
 
S8 baru mahal sangat?!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
.::BEST1O4.fm::. :: Sembang-sembang-
Jump to: