.::BEST1O4.fm::.

.::BEST1O4.fm::.

Forum BEST104.fm Sensasi Selatan
 
UtamaHomeFAQSearchRegisterUsergroupsLog in

Share | 
 

 S8 baru mahal sangat?!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
drax86



Number of posts : 25
Age : 30
Points : 29
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: S8 baru mahal sangat?!   22nd May 2017, 11:13 pm

Saya dengar sekarang harga S8 di Samsung punya retail adalah RM3299, mahal sangat. Nak beli itu second-hand punya tapi tak ada org nak jual kerana S8 ini baru launch saja! Sesiapa tahu ada apa-apa offer utk S8 ni?
Back to top Go down
View user profile
nardilah



Number of posts : 2
Age : 20
Points : 2
Registration date : 20/01/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   24th May 2017, 11:07 pm

I tau skrg byk telco ada buat byk promotion, u blh check celcom sbb ada easyphone pelan yg membolehkan pengguna celcom beli samsung S8 secara ansuran.
Back to top Go down
View user profile
hafiz21



Number of posts : 2
Age : 21
Points : 2
Registration date : 20/01/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   24th May 2017, 11:20 pm

i rasa u blh beli online sbb byk kedai online ada beri byk diskaun seperti 11 street, lazada dn sebagainya. U blh buat research sebelum beli.
Back to top Go down
View user profile
SuperHussein



Number of posts : 2
Age : 21
Points : 2
Registration date : 25/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   25th May 2017, 12:08 am

Saya tahu sekarang lazada ada promosi, tapi masih memerlukan RM3000 utk beli itu S8. Beli dekat celcom lebih murah, macam lebih kurang RM2500 saja
Back to top Go down
View user profile
SuperHussein



Number of posts : 2
Age : 21
Points : 2
Registration date : 25/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   25th May 2017, 12:14 am

Dan sekarang kita boleh beli dgn ansuran dekat Celcom juga, RM145 saja setiap bulan
Back to top Go down
View user profile
zetishah



Number of posts : 2
Age : 19
Points : 2
Registration date : 25/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   25th May 2017, 10:10 pm

SuperHussein wrote:
Dan sekarang kita boleh beli dgn ansuran dekat Celcom juga, RM145 saja setiap bulan
Beli secara ansuran perlu terikat pada kontrak selama 2 tahun, kloii u mau tukar kepada telco lain, tu akan jadi masalah sbb sudah sign kontrak.
Back to top Go down
View user profile
zetishah



Number of posts : 2
Age : 19
Points : 2
Registration date : 25/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   25th May 2017, 10:22 pm

I rasa samsung punya smartphone semakin hari semakain mahal, harganya semakin sama dgn iphone. samsung selalu keluar smartphone baru, tak berbaloi utk beli.
Back to top Go down
View user profile
jahidshah



Number of posts : 2
Age : 21
Points : 2
Registration date : 31/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   31st May 2017, 1:36 pm

nardilah wrote:
I tau skrg byk telco ada buat byk promotion, u blh check celcom sbb ada easyphone pelan yg membolehkan pengguna celcom beli samsung S8 secara ansuran.
Skrg celcom punya pelan easyphone sgt senang, tak perlu kad kredit pun blh beli samsung S8. Dgn guna pelan ni, maslah kewangan akan diselesai.
Back to top Go down
View user profile
jahidshah



Number of posts : 2
Age : 21
Points : 2
Registration date : 31/05/2017

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   31st May 2017, 1:37 pm

zetishah wrote:
I rasa samsung punya smartphone semakin hari semakain mahal,  harganya semakin sama dgn iphone. samsung selalu keluar smartphone baru, tak berbaloi utk beli.
Sbb skrg byk barang naik harga dn samsung punya smartphone guna teknologi yg paling canggih. Oleh tu harganya akan lebih tinggi. U blh guna celcom punya pelan easyphone kloii u tak de wang yg lebih utk beli.
Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 25
Age : 30
Points : 29
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   31st May 2017, 3:16 pm

SuperHussein wrote:
Dan sekarang kita boleh beli dgn ansuran dekat Celcom juga, RM145 saja setiap bulan

RM145 sebulan utk beli fhone dan saya mesti beli pelan data dia bersamakan? Pelan data Celcom yang termurah berapa sebulan ya?
Back to top Go down
View user profile
drax86



Number of posts : 25
Age : 30
Points : 29
Registration date : 20/08/2014

PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   31st May 2017, 3:18 pm

Dan jika saya beli S8 dekat Celcom kan, saya punya fhone akan dpt warranty ke? Jika fhone saya rosak dalam tempoh contract ni, boleh tukar kpd fhone baru ke?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: S8 baru mahal sangat?!   

Back to top Go down
 
S8 baru mahal sangat?!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
.::BEST1O4.fm::. :: Sembang-sembang-
Jump to: